У Німеччині стартувала сертифікація “Північного потоку-2”

 

Федеральне агентство з мереж Федеративної Республіки Німеччина (Bundesnetzagentur) офіційно підтвердило, що отримало всі необхідні документи для початку сертифікації газопроводу “Північний потік-2”.

Про це в понеділок, 13 вересня, інформує Deutsche Welle.

Процес сертифікації має бути завершено протягом чотирьох місяців, починаючи з 8 вересня 2021 року. Німецьке агентство з мереж зокрема має переконатися, що газопровід не порушує Газову директиву ЄС.

Після завершення сертифікації газопроводу агентство спрямує проєкт рішення щодо сертифікації до Європейської комісії, яка, своєю чергою, має надати вердикт щодо введення в експлуатацію “Північного потоку-2” протягом двох місяців після отримання документів.

Однак термін розгляду в ЄС може бути продовжено ще на два місяці. Після цього Федеральне агентство з мереж ФРН повинне буде врахувати позицію Комісії щодо газогону.

Якщо на час введення в експлуатацію газопроводу сертифіката від Bundesnetzagentur не буде, це може спричинити штрафи. Рішення про введення газопроводу в експлуатацію ухвалюють інші відомства.

Нагадаємо, на початку вересня голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко заявив, що Сполучені Штати Америки та Німеччина все ще можуть заблокувати запуск російського “Північного потоку-2”.

Читайте також:
“Кремль нагріває свою жабу повільно”: експерт Гончар – про газово-політичні розклади після очікуваного запуску “Північного потоку-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна