Запуск Nord Stream 2 все ще можна зупинити, – Вітренко

 

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Юрій Вітренко заявив, що Сполучені Штати Америки та Німеччина все ще можуть заблокувати запуск російського “Північного потоку-2”

Про це інформує Reuters.

“Хоча він (проєкт “Північний потік-2”, – “Н”) може бути завершений на 99%, ми все ще віримо, що він може і має бути зупинений. З нашого боку ми будемо обговорювати, що США може зробити для цього, наприклад санкції проти Nord Stream AG”, – сказав Вітренко.

Вітренко також додав, що українська сторона надалі підкреслює, що питання Nord Stream 2 належить до національної безпеки держави, а не справою грошей.

Нагадаємо, на початку серпня голова комітету з міжнародних відносин Сенату США Роберт Менендес і десяток його колег із країн Європейського Союзу підписали спільну заяву, в якій висловилися проти домовленості США та ФРН щодо газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також:
Запуск “Північного потоку-2” на половину потужності скоротить транзит Україною втричі, – Галущенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна