Збірна України не змогла виграти у боснійців у Львові

доповнено

Національна збірна України не змогла втримати перемогу над футболістами Боснії і Герцеговини у відбірковому матчі ЧС-2022, що відбувся 12 жовтня у Львові. Підсумок – 1:1. Це рахунок, із яким українці закінчили вже п’ять матчів із семи, проведених у кваліфікації до наступного мундіалю.

Букмекери були переконані в перемозі господарів (коефіцієнт на перемогу – 1.7), і “синьо-жовтих” гнала вперед переповнена “Львів-арена”. Досі з 19 матчів, проведених у Місті Лева, українців виграли 17, а ще два зіграли внічию.

У першому таймі все складалося добре. На 15-й хвилині Андрій Ярмоленко відкрив рахунок після прострілу Віктора Циганкова.

Для 31-річного вінгера “Вест Хема” цей гол став 44-м у футболці збірної (і шостим у шести останніх іграх у Львові). До рекордної планки Андрія Шевченка, в активі якого 48 м’ячів за національну команду, Ярмолі лишилося 4 голи.

Підопічні Олександра Петракова до перерви мали ще дві чудові нагоди відзначитися, але тягнув воротар гостей Ібрагім Шехич.

А в другому таймі українці віддали ініціативу, менше тримали м’яч, намагалися не ризикувати, і кількість небезпечних моментів біля воріт П’ятова таки переросла в якість.

Коли потрібно було відновлювати перевагу, лідерів на полі вже не було – Петраков замінив і Ярмоленка, і Яремчука, і Шапаренка з Циганковим.

Показово, що боснійці в підсумку мають перевагу і загалом за ударами (13:10), і за ударами в площину воріт (5:2).

Після чергової втрати очок “синьо-жовті” погіршили шанси на друге місце в групі. Тепер не все залежить тільки від них, адже і боснійці, і фіни у кращому становищі за втраченими очками.
Надалі збірна України має сподіватися на осічку фінів, а у своїй заключній грі наші повинні перемагати в Боснії.
Існує ще один варіант проходу у плей-оф: в очній зустрічі Боснія і Фінляндія зіграють унічию, і тоді в Зеніці команду України влаштує також нічия – але за умови, що фіни не обіграють французів.

степаненко-бг-1-min матвієнко-бг-1-min 100-ярмоленко-пятов-min
<
>
До початку гри президент Української асоціації футболу Андрій Павелко вручив пам’ятні футболки ветеранам збірної Андрію Пятову та Андрію Ярмоленку, які восени досягли знакового рубежу у 100 матчів у лавах національної команди. Фото: УАФ

Кваліфікація на чемпіонат світу-2022. Європа. Група D

Україна – Боснія і Герцеговина – 1:1

Голи: Ярмоленко, 15 – Ахмедходжич, 77

Україна: П’ятов – Тимчик, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Соболь – Степаненко, Шапаренко (Сидорчук, 72) – Ярмоленко (Зубков, 82), Циганков (Булеца, 82) – Яремчук (Сікан, 72)

Боснія і Герцеговина: Шехич – Стеванович, Ахмедходжич, Хаджикадунич, Чивич, Колашинац (Ковачевич, 90+1) – Налич (Сарич, 58), Хаджиахметович, Гояк (Прцич, 58) – Джеко, Превляк (Демірович, 82)

Попередження: Чивич, 11; Ахмедходжич, 19; Превляк, 64

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)

Матчі, що залишилися:

13 листопада 2021
Боснія і Герцеговина —  Фінляндія
Франція — Казахстан

16 листопада 2021
Боснія і Герцеговина — Україна
Фінляндія — Франція

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна