На Луганщині затримали бойовика “ЛНР”, який у 2014-му захоплював обласне СБУ. ФОТО

Контррозвідники Служби безпеки України на Луганщині затримали бойовика “ЛНР”, який у 2014 році брав участь у захопленні будівлі управління СБУ в Луганській області.

Про це в понеділок, 20 вересня, повідомив пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Станиці Луганської у квітні 2014 року приєднався до проросійських збройних угруповань. Разом з іншими бойовиками він зламував двері службових приміщень обласного управління СБУ. За завданням ватажків зловмисник шукав документи, брав участь у розграбуванні та знищенні техніки, а також інших матеріальних цінностей, що були в будівлі управління СБУ.

“Після штурму бойовик чергував на зведених терористами барикадах і забезпечував «пропускний режим» на вході до захопленої будівлі. Потім ніс «службу» на блокпості біля Станиці Луганської, перевіряв документи громадян, які перетинали міст через Сіверський Донець, їхні речі та транспортні засоби”, – розповіли в СБУ.

За даними спецслужби, через конфлікт з іншими бойовиками та ватажками угруповання чоловік повернувся на підконтрольну українській владі територію та переховувався від правоохоронців у різних населених пунктах Луганщини.

Контррозвідники СБУ встановили місце його проживання і затримали в селі під Білокуракиним.

Бойовикові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України. За участь у незаконних збройних формуваннях санкція цієї статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Заходи із затримання зловмисника проводилися спільно з Національною поліцією України. Триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Читайте також:
У Чехії ще один бойовик “ДНР” отримав 20 років тюрми. Це другий вирок за два дні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.