Уряд схвалив Стратегію інформаційної безпеки України

 

Кабінет Міністрів схвалив Стратегію інформаційної безпеки України до 2025 року.

Про це повідомляє Урядовий портал 15 вересня.

Мета цього документу – протидія внутрішнім та зовнішнім загрозам інформаційній безпеці, захист державного суверенітету і територіальної цілісності України, підтримка інформаційними засобами та заходами соціальної та політичної стабільності, оборони держави, забезпечення прав та свобод кожного громадянина.

“Інформаційна безпека в ХХІ сторіччі має надважливе значення. Телебачення, інтернет, соціальні мережі – увесь цей арсенал вже використовується проти України. І вражає мільйони людей. Іноді, навіть, непомітно для них самих. А оскільки соціальні мережі входять в життя наших дітей все раніше і раніше, ми повинні мати інструменти, як не допустити відвертої пропаганди, агресивної риторики, маніпуляції історичними фактами. Стратегія – один з перших кроків на шляху до таких дієвих інструментів”, – прокоментував рішення уряду міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Результатами реалізації Стратегії мають стати:

  • захищений інформаційний простір;
  • ефективне функціонування системи стратегічних комунікацій;
  • ефективна протидія поширенню незаконного контенту;
  • інформаційна реінтеграція громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях та на прилеглих до них територіях України;
  • підвищення рівня медіакультури та медіаграмотності населення;
  • забезпечення захисту прав журналістів;
  • формування загальнонаціональної ідентичності.

Стратегію інформаційної безпеки ще мають схвалити Рада національної безпеки і оборони та увести в дію своїм указом президент України.

Читайте також:
Проєкт держбюджету-2022: частка Міноборони зросла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна