Проєкт держбюджету-2022: частка Міноборони зросла

 

У проєкті держбюджету на 2022 рік, який схвалений Кабінетом Міністрів, закладено видатки на безпеку і оборону в розмірі 5,95% від внутрішнього валового продукту України.

Як передає “Новинарня“, про це під час засідання уряду в середу, 15 вересня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, презентуючи проєкт державного кошторису.

“Українська армія та наша обороноздатність: 5,95% від ВВП направлено на сектор безпеки та оборони. Ми збільшуємо грошове забезпечення наших військових на 7,7 млрд грн, а також виділяємо рекордні кошти на програму розвитку озброєння та військової техніки. Також 5,5 млрд грн виділено для забезпечення житлом учасників АТО/ООС зі статусом внутрішньо переміщених осіб“, – повідомив Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зазначив, що на доплати військовим пенсіонерам проєктом передбачено 10,6 млрд грн, передає “Армія інформ“.

Варто зазначити, що 5,95% ВВП на безпековий сектор – це 319,4 млрд грн.

Зокрема, на Міністерство оборони виділять 131 млрд грн. Із них 72 млрд забирає грошове забезпечення та зарплата, 32,9 млрд – розвиток озброєння та військової техніки, 7,5 млрд – пальне й речове майно, 4,1 млрд – харчування.

Крім того, 6,2 млрд грн становлять пільги на оплату житлово-комунальних послуг для учасників бойових дій, ветеранів з інвалідністю тощо.

Нагадаємо, на 2021 рік видатки для Міністерства оборони України було передбачено в сумі 117,5 млрд грн.

Читайте також:
Уряд затвердив проєкт бюджету на 2022 рік: що він передбачає

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна