Держсекретар США подякував Україні за допомогу в евакуації з Афганістану

 

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який брав участь у зустрічі президентів України та Сполучених Штатів у Білому домі, подякував Україні за допомогу в евакуації людей з Афганістану.

Про це він написав у твіттері після перемовин 1 вересня.

“Американо-українське партнерство міцніше, ніж будь-коли, і ми віддані світлому і процвітаючому майбутньому України. Я дякую Україні за її допомогу в евакуації тих, хто знаходиться в групі ризику в Афганістані”, – зазначив голова Держдепу.

Як відомо, з Афганістану до України прибули шість евакуаційних літаків, які повернули понад 650 українців, членів їхніх сімей, іноземних журналістів, міжнародних правозахисників та громадян Афганістану, яким загрожувала небезпека.
Евакуація американських військ з Афганістану на тлі наступу талібів завершилася 31 серпня.

Президент України Володимир Зеленський із 31 серпня до 5 вересня перебуває у США з робочим візитом. 1 вересня він зустрівся в Білому домі з президентом Джо Байденом.

Читайте також:
“Вони стали для нас ангелами”: українські військові врятували афганських перекладачів, яким не змогли допомогти Канада і США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна