Дев’ята втрата серпня: на Луганщині загинув боєць 24 омбр Роман Задорожний

доповнено

Стало відоме ім’я українського бійця, який загинув під ворожим обстрілом на Луганщині 30 серпня. Це військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила, 27-річний Роман Задорожний із Львівської області.

Про це повідомила волонтерка, директор ГО ”Асоціація ветеранів та учасників АТО/ООС Кам’янеччини” Роксана Терлецька.

“Страшна та болюча звістка прилетіла до нас з фронту. Вчора у зоні АТО/ООС поблизу Попасної загинув член нашої організації “Асоціація ветеранів війни та учасників АТО/ООС Кам’янеччини”, наш земляк, патріот, який боронив нас від перших днів війни і до останнього подиху, – Роман Задорожний», – йдеться в її повідомленні.

Зазначається, що 27-річний військовий – із смт Добротвір Червоноградського району Львівської області.

Служив у 24-й окремій механізованій бригаді імені Короля Данила, яка дислокується у Яворові.

“Королівська” бригада підтвердила загибель побратима.

Пресслужба ОТУ “Північ” розповіла: старший солдат Задорожний Роман Андрійович разом зі своїми побратимами перебував на бойовому чергуванні, коли бойовики вчинили обстріл наших позицій із ручних протитанкових гранатометів та кулеметів різного калібру. Внаслідок обстрілу відбулося загоряння сухої трави в районі бойової позиції. Задорожний разом з іншими військовослужбовцями почав локалізовувати пожежу та гасити полум’я. Саме в цей момент бойовики здійснили прицільний обстріл з протитанкової керованої ракети, внаслідок чого воїн отримав поранення, несумісні з життям.

Побратими та командування підрозділу, де Роман Задорожний проходив службу вже майже п’ять років, згадують його як дуже сміливого, відповідального, порядного, працьовитого та кваліфікованого військовослужбовця, гарного воїна, який постійно проявляв розумну ініціативу та завжди був надійною підтримкою та опорою для своїх командирів та побратимів.

Роман Андрійович Задорожний народився 9 червня 1994 року на Львівщині.

Через 10 днів Роман збирався їхати додому у відпустку…

“Він назавжди залишиться в нашій пам’яті, як Герой, що віддав своє життя за нашу державу, за вільну та незалежну Україну!” – говорять про нього побратими.

“Ворог отримав достойну відповідь на свій злочин: розвідка доповідає, що близько десяти російських мерзотників отримали ураження різного ступеня важкості за свій злочин проти українського народу на українській землі”, – ідеться в повідомленні.

Попередньо, тіло Романа Задорожного привезуть на Львівщину для поховання в четвер, 2 вересня.

Нагадаємо, за зведенням штабу ООС, 30 серпня біля Новозванівки (Попаснянський район( ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Фото: ФБ Роман Задорожний

За даними “Новинарні“, Роман Задорожний – дев’ята бойова втрата ЗСУ з початку серпня.
7 серпня від обстрілу з ПТРК біля селища Піски під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із 58 омпбр.
10 серпня помер у шпиталі від поранення, отриманого на Донеччині, боєць 54-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Олексій Кайданович.
16 серпня від кулі ворожого снайпера в районі села Новомихайлівка Донецької області  загинув старший солдат Артем Мазур із 28-ї окремої бригади імені Лицарів Зимового Походу.
19 серпня унаслідок снайперського вогню поблизу села Новоолександрівка на Луганщині загинув боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Василь Островський.
22 серпня біля Мар’їнки на Донеччині загинув лейтенант 28 омбр Юрій Михайлов.
23 серпня біля Мар’їнки загинув боєць 131-го окремого розвідбатальйону молодший сержант Олександр Аксьонов.
24 серпня біля Славного на Донеччині загинув командир відділення 74-го розвідувального батальйону старший сержант Вячеслав Пітько.
25 серпня там само від кулі снайпера загинув боєць 74-го розвідувального батальйону старший солдат Андрій Вискребець.

Читайте також:
Авдіївка під вогнем російської артилерії. НАШ РЕПОРТАЖ ІЗ МІСТА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна