На фронті від кулі снайпера загинув старший солдат Артем Мазур із 28 омбр

доповнено

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув 16 серпня унаслідок снайперського вогню з боку гібридних російських сил. Це старший солдат Артем Мазур із 28 омбр. Йому було 26 років.

Про втрату повідомили в Приютівській селищній раді Олександрійського району Кіровоградської області.

Артем Мазур народився 28 березня 1995 року. Родом із села Веселе.

Був призваний Олександрійським РВК у лютому 2017 року.

Служив у військовій частині А0666 під Одесою – це, як відомо з відкритих джерел, 28-ма окрема механізована бригада ЗСУ імені Лицарів Зимового Походу.
Заступник командира бойової машини, навідника-оператор 1-го механізованого відділення 3-го механізованого батальйону.

У загиблого залишилась дружина та мати.

Відомо, що Артем одружився три місяці тому.

Староста села Веселе Олександр Кива в коментарі “Суспільному” розповів, що боєць був єдиною дитиною у матері, має ще зведених брата та сестру. Брат теж служить в зоні операції Об’єднаних сил.

“Артем навчався у місцевій школі, закінчив професійно-технічне училище. Тоді підписав контракт і пішов служити у збройні війська. Три місяці тому одружився. Вони були прописані у нашому селі, але дружина живе та працює у Пантаївці”, – розповів староста.

17 серпня тіло військового мають привезти в Кіровоградську область. Похорон відбудеться 18 серпня.

Загибель Мазура підтвердили в 28 омбр.

“Війна триває…
Вчора внаслідок обстрілу НЗФ російської федерації, під час несення бойового чергування на взводному опорному пункті о 21.35 ворожа куля обірвала життя старшого солдата Артема Мазура 1995 року народження. Йому було лише 26 років. Дома залишилась мати та дружина. Висловлюємо щирі співчуття родині Артема та помстимося за кожного нашого воїна, які ціною власного життя оберігають мирне небо для кожного українця. Спочивай із миром, Артем…” – ідеться в дописі пресслужби бригади імені Лицарів Зимового походу.

За даними “Новинарні“, Артем Мазур – третя бойова втрата ЗСУ з початку серпня.

7 серпня від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із 58-ї омпбр.

10 серпня помер у шпиталі від поранення, отриманого на Донеччині, боєць 54-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Олексій Кайданович.

Читайте також:
Загиблі герої липня 2021: сім облич, сім історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна