Від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із Сумщини

доповнено

Ярослав Семеняка

Стало відоме ім’я українського військовослужбовця, який загинув на Донеччині внаслідок віроломного ворожого обстрілу 7 серпня. Це молодший сержант Ярослав Семеняка із 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського.

Ім’я полеглого земляка назвала Сумська обласна держадміністрація.

“У зоні ООС загинув наш земляк − 32-річний боєць із Конотопського району Ярослав Семеняка.
Молодший сержант військової частини А1376 загинув 7 серпня в результаті ворожого обстрілу з ПТКР взводно-опорного пункту “Пасат” у районі селища Піски”, – ідеться в повідомленні.

В ОДА зазначили, що Ярослав Семеняка родом із Конотопського району Сумської області.

Народився 1 жовтня 1989 року в селі Калинівка Конотопського району.

Сумська обласна державна адміністрація висловила щирі співчуття рідним і близьким загиблого героя.

Смерть воїна підтвердили також у 58-й бригаді.

“З сумом повідомляємо рідним, близьким та бойовим товаришам про втрату нашого побратима.
07 серпня 2021 року під час проведення відновлювальних робіт цивільної інфраструктури [військовими ЗСУ] ворог застосував протитанкову керовану ракету, внаслідок чого отримав осколкове поранення несумісне з життям молодший сержант Семеняка Ярослав Володимирович.
Військовий був родом з села Калинівка Конотопського району Сумської області. Служив в бригаді з червня 2020 року”, – розповіли в підрозділі.

Командування та особовий склад 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана І. Виговського також висловили щирі співчуття родині, друзям та близьким товаришам загиблого.

“Світла пам’ять та спокій. Тримай наше Небо, братику! #вічно_в_строю_58”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці підрозділу.

Як раніше інформувала “Новинарня“, пресслужба 58 омпбр повідомила, що в суботу, 7 серпня, російські найманці, підступно порушуючи вимоги Мінських домовленостей, застосували протитанкову керовану ракету по автокрану, який надавав допомогу місцевим жителям щодо відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури у населеному пункті Піски. Внаслідок ураження один військовослужбовець загинув. Ще один військовий дістав поранення середньої важкості.

За даними “Новинарні“, Ярослав Семеняка – перша безповоротна бойова втрата ЗСУ в серпні.

Читайте також:
Загиблі герої липня 2021: сім облич, сім історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна