Доба ООС: 10 обстрілів, в ЗСУ – загиблий і двоє поранених

 

Протягом минулої доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку російських окупантів, зокрема 10 обстрілів. Один український воїн загинув, двоє отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

Біля НОВОЗВАНІВКИ ворог тричі обстрілював наші позиції з мінометів 120-го калібру, протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

Неподалік населеного пункту ШУМИ російські окупанти вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу ТРОЇЦЬКОГО противник вів вогонь із великокаліберних кулеметів.

У напрямку КАТЕРИНІВКИ російські найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

У районі НОВОТОШКІВСЬКОГО ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17.

Неподалік ВОДЯНОГО окупанти вели вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

Біля ШИРОКИНОГО збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10” із перетином лінії розмежування.

“Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, інший – дістав поранення.
Також, внаслідок підриву на невизначеному вибуховому пристрої, один військовий отримав мінно-вибухову травму”, – розповіла речниця командування ОС Лідія Нанівська.

Вона зазначила, що поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – середнього ступеню тяжкості.

Командування Об’єднаних сил висловило щирі співчуття рідним і близьким загиблого (напередодні повідомляли, що це втрата із зони відповідальності ОТУ “Північ”).

“Для припинення злочинних дій ворога українські захисники відкривали вогонь у відповідь”, – заявила речниця.

Станом на сьому годину ранку з початку доби 31 серпня зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.
У напрямку ШИРОКИНОГО російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Біля НОВОЗВАНІВКИ противник застосовував міномети 120-го калібру.
Поблизу НЬЮ-ЙОРКА збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
За поточну добу бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Читайте також:
У Запоріжжі попрощалися із розвідником 74 орб Андрієм Вискребцем. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна