У Запоріжжі попрощалися із розвідником 74 орб Андрієм Вискребцем. ФОТО

 

У понеділок, 30 серпня, в Запоріжжі на площі Героїв пройшла церемонія прощання із бійцем 74-ї окремого розвідувального батальйону Андрієм Вискребцем, що загинув під час виконання військового завдання в Донецькій області.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

Військовослужбовець військової частини А1035, старший солдат Андрій Вискребець загинув 27 серпня під час виконання бойового завдання в районі селища Славне на Донеччині. Захисник України отримав смертельне поранення внаслідок ворожого снайперського вогню.

У загиблого залишилась дружина, двоє дітей та рідна сестра.

“Сьогодні ми зібрались, щоб вшанувати пам’ять справжнього воїна, патріота, громадянина, батька, брата, сина. Він віддав своє життя за мир і спокій України. Не ми розв’язали цю агресію, але боротьба продовжується і Бог забирає найкращих. Я прошу вибачення від керівництва Збройних сил, командування сухопутних військ за те, що ми не змогли зберегти його життя. Історія розставить все на свої місця. Заради наших дітей, нашого майбутнього ми повинні пообіцяти, що ми збережемо пам’ять про хорошого солдата, воїна, патріота”, – сказав тимчасово виконуючий обов’язки командувача оперативним командуванням “Схід”, бригадний генерал Владислав Клочков.

Він зачитав від імені головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного пам’ятний лист.

Похорон Вискребець 1 Похорон Вискребець 7 Похорон Вискребець 6 Похорон Вискребець 4 Похорон Вискребець 3 Похорон Вискребець 2
<
>
Фото: "Укрінформ"

Заступник командира військової частини А1035 з морально-психологічного забезпечення, підполковник Едуард Коровін зазначив, що протягом трьох діб батальйон втратив двох військовослужбовців.

“Цей хлопець був справжнім прикладом служіння своєму народу. Він проходив військову службу у Збройних силах, починаючи з 2015 року. Служив у 26-й, потім в 55-й артбригадах і наприкінці своєї служби він проходив службу в нашому 74-му орб. Всі розуміють, що в нашому батальйоні служба не найлегша, але він служив з честю, гордістю. Прошу вибачення у його родичів. Вибачте нас, будь ласка, за те, що ми не уберегли його. Він переміг у цій війні”, – сказав Коровін.

Військового поховали у Запоріжжі на Леваневському кладовищі.

Читайте також:
Помер Герой України спецпризначенець Олександр Петраківський, який після поранення 2014 року був прикутий до ліжка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна