На Донеччині загинув 38-річний боєць 131-го розвідбату Олександр Аксьонов

доповнено

23 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил на сході України загинув 38-річний уродженець Борисполя на Київщині Олександр Аксьонов.

Про це повідомив міський голова Борисполя Володимир Борисенко.

“Сумна звістка зі Сходу… У зоні проведення антитерористичної операції загинув наш земляк Олександр Аксьонов. Йому було лише 38 років”, – написав Борисенко у фейсбуці ввечері 24 серпня.

Як повідомляє бориспільське видання “Вісті“, Олександр Аксьонов – молодший сержант, боєць 131-го окремого розвідувального батальйону.

Пішов служити у 2018 році. На Донбасі був прикомандирований до 28-ї окремої механізованої бригади.

Не одружений. У Борисполі в чоловіка залишилась мати.

Загибель Аксьонова підтвердила пресслужба ОТУ “Схід”.

“З сумом повідомляємо, що 23 серпня під час несення служби на взводному опорному пункті, від ворожої кулі загинув молодший сержант Олександр Васильович Аксьонов.
Це непоправна втрата для країни, для армії, для родини, друзів та побратимів. Олександр гідно і відповідально ніс службу, був добрим і надійним товаришем, справжнім патріотом України та мав багато планів на майбутнє”, – сказано в повідомленні.

Командування та особовий оперативно-тактичного угруповання ’’Схід’’ висловили глибокі співчуття родині бійця, який віддав своє життя, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Як відомо, 28 омбр тримає оборону в районі Мар’їнки Донецької області.

Згідно з повідомленням пресцентру штабу ОС, 23 серпня на Донеччині окупанти обстрілювали українські позиції неподалік Мар’їнки з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

За даними “Новинарні“, Олександр Аксьонов – шоста бойова втрата ЗСУ з початку серпня.
7 серпня від обстрілу з ПТРК біля селища Піски під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із 58 омпбр.
10 серпня помер у шпиталі від поранення, отриманого на Донеччині, боєць 54-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ Олексій Кайданович.
16 серпня від кулі ворожого снайпера в районі села Новомихайлівка Донецької області  загинув старший солдат Артем Мазур із 28-ї окремої бригади імені Лицарів Зимового Походу.
19 серпня унаслідок снайперського вогню поблизу села Новоолександрівка на Луганщині загинув боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Василь Островський.
22 серпня біля Мар’їнки на Донеччині загинув лейтенант 28 омбр Юрій Михайлов.

Читайте також:
Загиблі герої липня 2021: сім облич, сім історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна