Суд у США заборонив Коломойському і Боголюбову продавати активи

 

Канцлерський суд штату Делавер (США) відхилив клопотання ексвласників “Приватбанку” Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова про припинення розгляду справи за позовом банку та заборонив їм продавати активи.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу “Приватбанку”.

Коломойський та Боголюбов заявляли, що позов державного банку проти своїх колишніх власників має розглядатися в Україні, однак суд відмовив у задоволенні цього клопотання і продовжить розгляд.

Водночас суд призупинив провадження в окремій частині, доки пов’язані судові процеси в Україні будуть вирішені по суті.

“Також суд задовольнив клопотання Приватбанку та виніс наказ про збереження активів (status quo order), яким наклав заборону на будь-які дії поза межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів у США”, — повідомили у банку.

Як відзначається, цей наказ є “гарантією надання позивачу належного забезпечення вимог на суму понад 600 млн доларів США, відшкодування яких він вимагає в рамках цього провадження”.

“Приватбанк” подав позов проти ексвласників установи Коломойського і Боголюбова та їхніх американських компаній до суду штату Делавер у 2019 році. Їх звинувачують у відмиванні мільярдів доларів, виведених банку, зокрема у США.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію “Приватбанку” через проблеми з платоспроможністю, після чого фінустанову докапіталізували на суму в понад 155 мільярдів гривень.

Результати незалежного розслідування компанії Kroll у 2018 році підтвердили, що “Приватбанк” впродовж щонайменше 10 років був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій, що призвели до завдання йому збитків приблизно у розмірі близько 5,5 мільярда доларів.

17 квітня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував націоналізацію “Приватбанку”, а за два дні ухвалив ще одне рішення на користь ексвласника банку Ігоря Коломойського. Зокрема суд скасував ключове рішення НБУ щодо визначення переліку пов’язаних з “Приватбанком” осіб.

13 травня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт про банки, який називають “антиколомойським”. Він покликаний остаточно унеможливити повернення націоналізованих банків колишнім власникам.

Читайте також:
У НБУ оголосили, коли планують продати націоналізований ПриватБанк

Суд зобов’язав Коломойського сплатити “Приватбанку” ще мільйон фунтів стерлінгів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна