У НБУ оголосили, коли планують продати націоналізований ПриватБанк

 

Національний банк України планує почати підготовку “ПриватБанку” тоді, як буде досягнуто стабільне відновлення економіки

Про це в п’ятницю, 7 травня, інформує “Громадське”.

Підготовка до виходу держави з капіталу банків почнеться після того, як буде досягнуто стабільне відновлення економіки. Тобто, коли реальний ВВП України зростатиме впродовж двох кварталів поспіль.

Крім того, в Нацбанку озвучили вимоги до потенційних інвесторів.

Так, вони повинні мати бездоганну репутацію, задовільний фінансовий та майновий стан, а також прозору структуру власності. Адже регулятор має розуміти, хто конкретно стоїть за інвестиціями в банк.

Держава планує за п’ять років зменшити свою частку в банківському секторі з 55% до 25%. Здійснюватимуть це через продаж мажоритарних пакетів акцій іноземним та місцевим стратегічним інвесторам, міжнародним фінансовим організаціям, а також за допомогою здійснення первинного розміщення акцій.

Загалом у держави зараз є чотири банки – “ПриватБанк”, “Ощадбанк”, “Укргазбанк” та “Укрексімбанк”.

На перший припадає 20% усього банківського ринку, тож Україна насамперед планує продати його.

Зменшення частки держави у банківському секторі допоможе йому отримати більшу незалежність і буде допомагати банкам працювати відповідно до ринкових правил. Курс на приватизацію державних банків закладений в урядовій стратегії, оновлену версію якої уряд схвалив у вересні 2020 року.

Як відомо, уряд України 18 грудня 2016 року ухвалив рішення про націоналізацію “ПриватБанку” та влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Нагадаємо, у квітні голова НБУ Кирило Шевченко заявив, що Україна готується незабаром виставити націоналізований у 2017 році “ПриватБанк” на продаж.

Читайте також:
НБУ посилить вимоги для надання споживчих кредитів

Приватбанк виграв справу щодо майже 250 АЗС у компаній Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна