У Києві відкрили офіс Кримської платформи

 

Президент Володимир Зеленський взяв участь у відкритті офісу Кримської платформи, зазначивши, що місце його розташування – центр Києва – демонструє серйозне ставлення української влади до цього питання.

Про це в понеділок, 23 серпня, повідомляє “Укрінформ“.

Керівник офісу Кримської платформи, постійний представник президента в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич розповів, що офіс на Печерську засновано на базі представництва глави держави в Криму.

“Сучасний у центрі Києва – це відношення, я вважаю, нашої держави до цього питання. Найголовніше все ж таки, тут люди, професійні люди, які працюють”, – сказав Зеленський.

За його словами, в цьому офісі працюватимуть заради того, щоб таки отримати позивний результат у питанні деокупації Криму, допомоги кримчанам, кримським татарам.

“Виглядає прекрасно. Я в захваті, тому емоцій більше ніж змісту у моїх словах, але я вважаю, що тільки із позитивними емоціями можна досягти результату зі змістом”, – сказав президент.

“В офісі Кримської платформи працюють кримчани, внутрішньо переміщені особи з Криму, зокрема мої заступниці, для яких це не просто робота – це справа життя. Це та справа, якій вони віддають всі свої сили й весь свій час”, – розповів Кориневич, якого цитує пресслужба ОП.

За його словами, серед завдань офісу Кримської платформи, зокрема, цілодобовий моніторинг ситуації на окупованому півострові щодо прав людини, економічної та екологічної ситуації, культурної спадщини тощо, сприяння виконанню Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, затвердженої указом президента, інформування та комунікація з громадянами України з Криму та спільна з МЗС робота з міжнародними партнерами.

Главі держави та іноземним гостям презентували офіс КП, а згодом вони разом полили одну з ялинок, які нині висаджують біля будівлі офісу. Після цього Зеленський поспілкувався із кримськотатарським активістом, колишнім політв’язнем Едемом Бекіровим, який подякував за проведення в Україні саміту Кримської платформи, а також попросив главу держави продовжувати роботу над звільненням наших громадян із полону.

Фото: пресслужба ОП

Як наголошував раніше Володимир Зеленський, згодом представництва Кримської платформи діятимуть не лише в Україні, а й у низці інших країн.

Як інформувала “Новинарня“, Кримська платформа – новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму Росією, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.
Перший форум КП відбувся в Києві 23 серпня та зібрав (разом з Україною) 47 країн і організацій. Вони підписали декларацію, яка ще раз засвідчила невизнання окупації Криму Росією.

Читайте також:
Люди на окупованому півострові підтримують Кримську платформу написами на стінах будинків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна