Едем Бекіров другий тиждень перебуває в лікарні з інфарктом

 

Колишній політичний в’язень, кримськотатарський активіст Едем Бекіров уже два тижні перебуває з інфарктом у Генічеській центральній лікарні.

Про це повідомила його дружина Гульнара Бекірова на своїй сторінці у фейсбуці в неділю, 9 серпня.

“Сьогодні – 14-й день, як Едем перебуває в Генічеській центральній лікарні з інфарктом. Жахи, які він переніс у Сімферопольському СІЗО за 11 місяців, дають свої плоди. Стан, у якому опинився кримськотатарський народ у себе на батьківщині, не дає спокою. Серце розриває. Хлопці незаконно утримуються в російських в’язницях, батьки, родини, діти, які чекають їх”, – написала вона.

Гульнара також додала, що Едему Бекірову вдалося вийти з кризи, і подякувала лікарям за допомогу.

Раніше підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив чинним рішення суду попередньої інстанції про оголошення в розшук Бекірова.

Як повідомляла “Новинарня“, російські силовики затримали та арештували кримськотатарського активіста Едема Бекірова 12 грудня 2018 року на адмінкордоні з окупованим Кримом.
Бекірова утримують у Сімферопольському СІЗО у справі за фальшивим обвинуваченням у “зберіганні й передачі вибухонебезпечних речовин та патронів”.
У Бекірова – І група інвалідності, він страждає від важких хвороб. Неодноразово з’являлися повідомлення, що стан Едема погіршується.
6 червня окупаційний суд у Криму  продовжив арешт Бекірову ще на два місяці. Він залишиться під арештом до 12 серпня 2019 року.
Окупаційна влада РФ відхилила рішення Європейського суду з прав людини щодо негайної госпіталізації Бекірова для належного медичного огляду та лікування.

Бекірова змушують свідчити проти голови Меджлісу Рефата Чубарова, лідера кримських татар Мустафи Джемільова і бізнесмена Ленура Іслямова про те, що вони начебто готували теракт в Криму, заявив Чубаров.

27 серпня 2019 року Центральний районний суд Сімферополя в анексованому Росією Криму випустив кримськотатарського активіста Едема Бекірова із СІЗО.

Читайте також:
ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд кримського політв’язня Бекірова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна