НАТО – все: число учасників Кримської платформи зросло до 47

 

Республіка Албанія підтвердила участь у саміті Кримської платформи в Києві. Таким чином у заході 23 серпня візьмуть участь усі 30 країн-членів НАТО.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на дипломатичне джерело.

При цьому джерело не уточнило, хто саме представлятиме Албанію на саміті.

Напередодні Ісландія стала ще передостанньою країною НАТО, яка підтвердила участь у саміті Кримської платформи.

Як інформувала “Новинарня“, Кримська платформа – новий консультативний і координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму Росією, відповіді викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на РФ, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.
Крім основного засідання, в рамках “Кримської платформи” передбачається провести чотири тематичних панелі про подальші кроки: невизнання спроби анексії Криму, мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону, шляхи реінтеграції Криму через права людини і сталий розвиток та про відновлення прав кримськотатарського народу.
Після офіційної частини країни-учасники саміту підпишуть Кримську хартію – важливий міжнародний документ, яким підписанти ще раз засвідчать невизнання тимчасової окупації Криму.
Участь у першому саміті “Кримської платформи” підтвердили вже загалом 46 іноземних держав та організацій. Разом з Україною – 47.

Читайте також:
Кримська платформа працюватиме над визнанням Кримськотатарської національно-територіальної автономії, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна