У Маріїнському парку встановили сцену для концерту Бочеллі на меморіалі братської могили

 

Для концерту італійського оперного співака Андреа Бочеллі до Дня Незалежності України перед Маріїнським палацом у Києві встановили сцену – в КМДА дорікають, що сцену поставили над братським похованням учасників революції 1917-1921 років.

Фотографіями поділився заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів.

“Проблема навіть не в формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи проходили прямо на братському похованні учасників революції 1917−1921 років. Це поховання перебуває в реєстрі нерухомих пам’яток”, — пише Прокопів.

Монумент є пам’яткою місцевого значення. На фото видно, що сцену встановили прямо над ним. 24 серпня тут виступить відомий італійський тенор Адреа Бочеллі.

У коментарі “Укрінформу” організатори фестивалю сказали, що Прокопів маніпулює фактами.

“Враховуючи його (монумента) ідеологічне спрямування, відновлення пам’ятника не актуальне. До того ж сам пам’ятник ніколи не був і не є пам’яткою історії, також він не мав і мистецької цінності. Рішенням КМДА місце розташування зруйнованого постамента має бути благоустроєне, постамент заплановано демонтувати. Тому досить дивною виглядає заява заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Прокопіва, що сцену для проведення концерту високої музики Андреа Бочеллі нібито встановлюють на місці масових поховань учасників революції 1917−1921 років”, — розповіли організатори.

Вони також додали, що точно невідомо, чи поховані люди на площі Конституції. Також організатори розповіли, що пам’ятний знак планували знести.

“Водночас, слідуючи традиціям християнської моралі та сучасним нормам права за пропозицією Українського інституту національної пам’яті після демонтажу залишків пам’ятника загиблим більшовикам планується встановити меморіальну плиту, напис на якій має у рівній мірі виказати повагу до кожного загиблого та похованого в Маріїнському парку — “В цьому парку поховані загиблі під час подій Української революції 1917−1921 років”, — роблять висновок організатори концерту.

Додамо, що в День Незалежності України 24 серпня у Києві на Площі Конституції відбудеться концерт володаря “Греммі”, італійського оперного співака Андреа Бочеллі
Організатори наголошують, що кошти, зібрані від концерту світової зірки з симфонічним оркестром, спрямують на створення Центру сучасного мистецтва – Музею Івана Марчука.

Читайте також:
У Києві на алеї Героїв Небесної сотні встановили декорації із радянським побутом. ФОТО, ВІДЕО

На алеї Героїв Небесної Сотні знесли радянські інсталяції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна