Лукашенко дозволив за участь у протестах позбавляти білорусів громадянства

 

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дозволив позбавляти громадянства натуралізованих білорусів за участь у протестах.

Як інформує “Белта”, відповідний указ №302 він підписав у четвер, 5 серпня.

Зокрема, йдеться про іноземців, які отримали громадянство Білорусі.

Вказано, що осіб позбавлятимуть громадянства або відмовлятимуть у його наданні, якщо вони займалися “екстремістською діяльністю” чи “завдали серйозної шкоди інтересам Білорусі”.

“Закріплюється порядок внесення матеріалів про втрату білоруського громадянства натуралізованими особами за участь в екстремістській діяльності або заподіяння тяжкої шкоди інтересам Білорусі та процедура припинення розгляду заяв про набуття громадянства у випадках, передбачених зазначеним законом”, – йдеться в указі.

Нагадаємо, нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон “Про зміну законів з питань захисту суверенітету і конституційного ладу”, що уточнює деталі оголошення надзвичайного стану.
Крім іншого, законом визначено, що збройні сили країни наділяються додатковими завданнями. Зокрема, це боротьба з тероризмом, охорона громадської безпеки, припинення масових заворушень, забезпечення безпеки осіб, які охороняються, і об’єктів, що охороняються.

Читайте також:
Боррель: Інцидент із білорускою Тімановською порушив олімпійське перемир’я

Україна надасть додатковий захист білорусам, яким може загрожувати небезпека, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна