Суд переніс розгляд апеляції на арешт ексзаступника міністра оборони Павловського

доповнено

Київський апеляційний суд переніс розгляд клопотання захисту колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського щодо зміни йому запобіжного заходу на 26 серпня.

Про це в четвер, 29 липня, повідомив захисник Павловського Павло Черненко, передає “Укрінформ”.

Причина перенесення – неявка прокурора на судове засідання.

“Прокурор не з’явився. Причини неявки прокурора суду були невідомі. Повідомлено (прокурорів про засідання, – “Н”) належним чином, суд це зазначив під запис. І судді перенесли розгляд цього клопотання сторони захисту на 26 серпня на 12:00″, – сказав Черненко.

Таким чином генерал Ігор Павловський перебуватиме під арештом ще до 26 серпня.

Як передає “5 канал”, сам Павловський вважає, що сторона обвинувачення не прийшла на засідання, бо не має достатніх доказів його вини.

У суді також заявили, що перенесли засідання на кінець серпня через те, що начебто суддя йде у відпустку.

Нагадаємо, справа стосується збитків держбюджету в розмірі понад 475 млн грн при поставках військової техніки.
Зокрема, за даними слідства ДБР, у 2016-2018 роках Міноборони для потреб ЗСУ закупило бойові катери “Кентавр” виробництва “Кузні на Рибальському”, що належала структурам Петра Порошенка, і санітарні автомобілі виробництва ПАТ “Богдан Моторс” нібито неналежної якості.

Слідчі ДБР повідомили про підозру заступнику глави Міноборони України в 2015-2019 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони у 2015-2017 рр.; директору департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки у 2018-2019 рр.
Їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 426-1 та ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 426-1 КК України. Як згодом стало відомо, йдеться про Павловського і Шандру.

7 липня Печерський суд Києва заарештував директора “Кузні на Рибальському” Валерія Шандру під заставу в 444 млн грн. Його звинувачують у поставках військової техніки низької якості.

Читайте також:
Арешт чи пів мільярда: суд обрав запобіжний захід ексзаступнику МОУ часів Порошенка у справі про постачання техніки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна