На Херсонщині поліція виявила гектар конопель на ₴300 млн

 

На Херсонщині поліція виявила рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів гривень – зловмисники для його охорони встановили сторожову вежу.

Про це інформує пресслужба поліції Херсонської області.

“Оперативники карного розшуку поліції Херсонщини на території Чаплинської територіальної громади виявили посів конопель, якими була засаджена земельна ділянка площею один гектар”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що минулими вихідними оперативники разом із працівниками слідчого управління обласного ГУ Нацполіції за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення викрили групу осіб, які причетні до вирощування коноплі у великій кількості.

Загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34 700 кущів нарковмісних рослин.

Як повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції області Микола Цап, наркоплантацію розташували на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка.

Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки.

Вздовж рядів із коноплею проклали крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур’янів.

Зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею, цілодобово здійснював спостереження за земельною ділянкою.

Поліцейські затримали чотирьох громадян, віком від 26 до 57 років, що обґрунтовано підозрюються в причетності до незаконного вирощування наркотичних рослин, які оцінюються в суму понад 300 мільйонів гривень.

Наразі підозрювані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Сьогодні в рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч.2 ст.310 (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, продовжуються необхідні слідчо-розшукові заходи.

Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини.

Також вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів в вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Харкові затримали поліцейського, що під час служби робив закладки з наркотиками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна