Кандидатка в канцлери Німеччини від “Зелених” назвала “Північний потік-2” загрозою безпеці України

 

Кандидатка у канцлери Німеччини від партії “Союз-90/Зелені” Анналена Бербок розкритикувала угоду між США і Німеччиною щодо завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Свою позицію вона висловила в інтерв’ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє “Європейська правда“.

“Ця спільна заява не є рішенням – особливо для безпеки України”, – сказала Бербок.

“Я все ще вважаю, що цей трубопровід є невдалою ідеєю з кліматичних причин, але перш за все – з геостратегічних причин“, – додала вона.

Бербок наголосила, що “Північний потік-2” спрямований проти безпеки України й на розкол Європейського Союзу. Вона вважає, що східноєвропейці справедливо незадоволені федеральним урядом Німеччини, “який тримається за цей трубопровід в односторонньому порядку”.

“Ми не можемо залишатися байдужими до безпеки України”, – заявила кандидатка у канцлери, підкресливши, що “найважливішим є захист цивільного населення, наприклад, шляхом підтримки розмінування”.

За словами Бербок, для більшої незалежності України від Росії, “важливо, щоб ми надали потужну підтримку перебудові енергопостачання України в бік відновлюваних джерел енергії“.

Представниця “Союзу-90/Зелені” також наголосила, що Кремль нещодавно “дуже чітко дав зрозуміти”, що поставив свої поставки газу через Україну в залежність від поведінки України, “і це є загрозою”.

Читайте також:
“Північний потік” став реальністю, гарантії Заходу – фіговий листок. Що робити Україні?

Як інформувала “Новинарня“, у травні 2021 року адміністрація Джо Байдена, маючи на меті поліпшення відносин із Німеччиною, відмовилася від запроваджених Трампом санкцій проти будівельників “Північного потоку-2” – газопроводу в Балтійському морі, що збільшує залежність ЄС від російського газу та б’є по економічних інтересах України й Польщі.
21 липня стало відомо, що США й Німеччина офіційно домовилися про завершення будівництва російського газопроводу. Водночас вони опублікували спільну декларацію з обіцянками та компенсаціями Україні.
Того ж дня глави МЗС України й Польщі видали спільну різку заяву, повідомивши разом зі своїми союзниками працюватимуть над протидією запуску “Північного потоку-2”, доки не будуть розроблені рішення для подолання безпекової кризи, пов’язаної з газопроводом.
Київ ініціював консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо “Північного потоку-2”, оскільки наполягає, що він загрожує безпеці України та Східної Європи й порушує принципи диверсифікації Енергетичного Союзу ЄС.

Читайте також:
Кулеба про протидію “Північному потоку-2”: гра не завершилася, а перейшла в овертайм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна