Зеленський відреагував на дату візиту до США

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що під час візиту до США очікує на плідну зустріч із Джо Байденом.

Так Зеленський відреагував на повідомлення із Вашингтона про призначену дату його візиту в Америку – 30 серпня.

“Очікую на змістовну та плідну зустріч із президентом США 30 серпня. Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США – миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як безпекового виклику, економічного розвитку України та підтримки реформ”, – ідеться в дописі у твіттері Зеленського.

Як відомо, 7 червня радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван повідомив, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден в телефонній розмові обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа. Зеленський заявив, що дуже очікує на цю зустріч, яка відбудеться в липні.
5 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв: “Нам було запропоновано кінець липня, але ми ще не отримали конкретних днів, коли цей візит відбудеться”.
Призначення дати переговорів стало принциповим моментом у двосторонніх контактах України і США. Київ вимагав, щоб візит Зеленського до Байдена відбувся в липні, максимум – на початку серпня. Однак Вашингтон відтерміновував цю дату. Як повідомляли ЗМІ, ключовою проблемою в організації візиту є неоднозначне кадрове рішення української влади щодо “Нафтогазу України”.
21 липня Білий дім назвав дату візиту – 30 серпня.

21 липня також з’явилася інформація, нібито США просять владу України утриматись від критики майбутньої угоди щодо “Північного потоку-2”. Цього ж дня США й Німеччина домовилися про добудову “Північного потоку”.

Читайте також:
Зеленський зібрався до Вашингтона: Таран працює над воєнно-політичним змістом візиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна