Вашингтон оголосив дату візиту президента Зеленського до США

 

Офіційний візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона відбудеться 30 серпня.

Про це йдеться в спеціальній заяві речниці Білого дому Джен Псакі, оприлюдненій 21 липня.

“Президент Байден з нетерпінням чекає на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі 30 серпня 2021 року”, – сказано в повідомленні.

“Цей візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету й територіальній цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму, нашу тісну співпрацю в питаннях енергетичної безпеки та підтримку зусиль президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, базованої на спільних демократичних цінностях”, – заявив Білий дім.

Як відомо, 7 червня радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван повідомив, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден в телефонній розмові обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа.
Зеленський відповів, що дуже очікує на цю зустріч, яка відбудеться в липні.
5 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв: “Нам було запропоновано кінець липня, але ми ще не отримали конкретних днів, коли цей візит відбудеться”.
Призначення дати переговорів стало принциповим моментом у двосторонніх контактах України і США. Київ вимагав, щоб візит Зеленського до Байдена відбувся в липні, максимум – на початку серпня. Однак Вашингтон відтерміновував цю дату. Як повідомляли ЗМІ, ключовою проблемою в організації візиту є неоднозначне кадрове рішення української влади щодо “Нафтогазу України”.

21 липня з’явилася інформація, нібито США просять владу України утриматись від критики майбутньої угоди щодо “Північного потоку-2”.

Читайте також:
Зеленський зібрався до Вашингтона: Таран працює над воєнно-політичним змістом візиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна