США відтерміновують візит Зеленського на серпень, – ЗМІ

 

Сполучені Штати пропонують провести візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона на місяць пізніше – в серпні, а не в липні, як заявляла українська сторона.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на свої джерела, ключовою проблемою в організації візиту є ситуації навколо “Нафтогазу України”.

“Це не питання персоналій, це питання реформи корпоративного управління”, – зазначило джерело.

Водночас, за інформацією ZN.UA, ще після першого телефонного спілкування керівника ОП Андрія Єрмака із заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд в червні сторони тричі узгоджували тексти своїх повідомлень. Під час цих погоджень, за словами співрозмовників, американська сторона викреслила слово “липневий” з українського повідомлення про терміни візиту президента України до США.

Наразі, за даними джерел ZN.UA, Вашингтон пропонує Києву провести цей візит в кінці серпня, але до Дня Незалежності України. Це викликає крайнє незадоволення української сторони.

Як відомо, 7 червня радник з нацбезпеки президента США Джейк Салліван повідомив, що президенти України Володимир Зеленський та США Джо Байден в телефонній розмові обговорювали, серед іншого, візит до Білого дому цього літа. Зеленський відповів, що дуже очікує на цю зустріч, яка відбудеться в липні.
5 липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв: “Нам було запропоновано кінець липня, але ми ще не отримали конкретних днів, коли цей візит відбудеться”.

Читайте також:
Зеленський зібрався до Вашингтона: Таран працює над воєнно-політичним змістом візиту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна