Єрмак обговорив із Нуланд майбутній візит Зеленського до США

Керівник офісу президента Андрій Єрмак 9 липня провів телефонну розмову із заступницею державного секретаря Сполучених Штатів Америки з політичних питань Вікторією Нуланд.

Про це 10 липня повідомляє сайт президента.

Як зазначається в повідомленні, “співрозмовники обговорили актуальні питання порядку денного та змістовне наповнення майбутнього візиту президента України Володимира Зеленського до США”.

“Андрій Єрмак та Вікторія Нуланд обмінялися думками щодо прогресу у втіленні ключових реформ в Україні, зокрема у сферах судочинства, антикорупції та корпоративного управління, а також обговорили подальшу двосторонню взаємодію в енергетичній галузі. Вони констатували схожість підходів та оцінок України і США щодо загроз енергетичній безпеці України та Європи, зокрема стосовно наслідків реалізації проекту «Північний потік – 2»”, – зазначається в повідомленні.

Як інформують в ОП, Єрмак “приділив окрему увагу безпековій ситуації на Сході та уздовж кордонів нашої країни та потенційним загрозам у контексті російсько-білоруських навчань «Захід-2021»”. А Нуланд, своєю чергою, “висловила незмінну підтримку з боку США суверенітету й територіальної цілісності України перед лицем агресії Росії”.

Читайте також:
Зеленський після зустрічі з Блінкеном анонсував “імовірну двосторонню серйозну угоду” зі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна