Зеленський переговорив із Байденом

 

Президенти США й України Джо Байден і Володимир Зеленський провели телефонні переговори в понеділок.

Про це повідомив під час брифінгу в понеділок, 7 червня, в Білому домі помічник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

“Я прийшов сюди, на брифінг, з Овального кабінету, де президент Байден розмовляв по телефону з президентом України Зеленським”, – зауважив Салліван, якого цитує “Укрінформ”.

Журналіст Крістофер Міллер повідомив, що Зеленський та Байден поговорили, в тому числі, про візит до Білого дому.

“Джейк Салліван сказав, що Байден щойно розмовляв із Зеленським по телефону. За його словами, Байден сказав Зеленському, що з нетерпінням чекає вітання українського президента в Білому домі цього літа”, – написав Міллер у твітері.

Зеленський пізніше в своєму Twitter подякував Байдену за запрошення і заявив, що дуже чекає на зустріч, щоб обговорити шляхи розширення стратегічної співпраці України і США.

За словами українського президента, його запросили в Білий дім в липні.

 

Читайте також:
Байден поспілкується зі Зеленським перед зустріччю з Путіним, – МЗС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна