Сербія і Угорщина завершили газопровід “Балканський потік” в обхід України

 

Сербія та Угорщина оголосили про під’єднання до угорської газотранспортної системи газопроводу “Балканський потік”, через який газ із Туреччини надходитиме до Центральної Європи в обхід України.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Державне підприємство Srbijagas та угорська компанія FGSZ у неділю, 4 липня, оголосили про з’єднання трубопроводу на кордоні з Угорщиною.

Перші партії транзитного газу через Сербію в Центральну Європу почнуть надходити з 1 жовтня.

Генеральний директор Srbijagas Душан Баятович повідомив про закінчення “довгострокової роботи, щоб Сербія нарешті вирішила питання отримання іншого маршруту постачання газу, а не лише природного газу з України”.

“У Сербії ніхто більше не змерзне, і ціна на газ для домогосподарств також не зміниться з осені”, – сказав Баятович.

Газопровід “Балканський потік” є продовженням “Турецького потоку”. Минулого року Болгарія та Греція майже весь газ отримували саме за новим маршрутом через “Турецький потік”, а не через Україну.

Читайте також:
Через запуск “Турецького потоку” Україна недоотримуватиме $450 млн на рік, – Макогон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна