Суд заочно обрав запобіжний захід ексспівробітниці “Приватбанку”, – САП

 

Вищий антикорупційний суд України заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишньої керівниці одного з підрозділів банківської установи – підозрюваної у справі “Приватбанку”.

Про це в четвер, 17 червня, інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За повідомленням, такий крок дасть змогу оголосити підозрювану в міжнародний розшук через Інтерпол.

“У рамках досудового розслідування встановлено, що у грудні 2016 року, за день до визнання “Приватбанку” неплатоспроможним, вказані особи на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 мільйона гривень на користь пов’язаної з банком юридичної особи”, – йдеться в повідомленні.

Дії цих осіб кваліфікують за статтею “розтрата і пособництво в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах”.

“Колишньому голові правління додатково інкриміновано складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, в тому числі таке, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб”, – додали у САП.

У прокуратурі не назвали імені підозрюваної, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Олену Бичихіну, яку в травні оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро за іншим епізодом справи – про розтрату 8,2 мільярда гривень “Приватбанку”.

Загалом, за даними НАБУ, до кримінальної відповідальності в обох епізодах притягнуто п’ятеро осіб – колишній голова правління “Приватбанку”, два його заступники і два керівники департаментів. Ексочільник “Приватбанку” є підозрюваним в обох епізодах.

Читайте також:
У НБУ оголосили, коли планують продати націоналізований ПриватБанк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.