Заховані “герої”: УЄФА та УАФ “досягли компромісу” щодо нової форми збірної України

доповнено

Українська асоціація футболу та Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) домовилися щодо нової форми, в якій збірна України зіграє на Євро-2020. Гасло “Героям слава!” під коміром на внутрішній стороні футболки заклеять емблемою із контурами України.

Про це ввечері в п’ятницю, 11 червня, написав президент УАФ Андрій Павелко у фейсбуці.

Очільник УАФ зазначив, що на ігровій формі збірної України з’явиться ще один напис “Слава Україні!”

“На період проведення матчів Євро-2020 до раніше затвердженого дизайну форми, на внутрішній стороні футболок, буде додано ще один елемент. Це затверджена вранці Виконкомом УАФ велика емблема національних збірних з мапою України, тризубом та ще одним написом “Слава Україні”. Гасло “Героям Слава!” буде розміщене за мапою, у центрі обрисів кордонів єдиної України, і вірю, що воно стане справжнім оберегом для наших хлопців. Такий унікальний дизайн форми матимуть виключно наші гравці на Євро-2020. Сподіваюся, що цей емоційно заряджений національним духом талісман стане для синьо-жовтих запорукою відважної боротьби на полі”, – заявив Павелко.

Він додав, що “на мільйонних тиражах вже виготовленої [для продажу] форми національної збірної України зберігаються гасла: “Слава Україні” та “Героям Слава!”… І мільйони охочих матимуть змогу придбати екіпіровку національної збірної України у презентованому нами дизайні”.

За словами президента УАФ, з урахуванням нового рішення представники УЄФА вимагали повністю видалити чи замалювати напис “Героям слава!” на футболках усіх гравців. Відтак Павелко говорить про досягнення “переможного компромісу”.

“Вкотре дякую українцям за підтримку, за кожен ваш допис, коментар, думку і чітку позицію та вітаю всіх наших вболівальників з першими, але такими дорогими нам перемогами! Бажаю всім охочим якнайшвидше придбати нову форму збірної, з картою України та гаслами “Слава Україні!”, “Героям слава!”, яка продаватиметься по всьому світу, щоби передати через неї енергетику підтримки команді Андрія Шевченка”, – додав глава УАФ.

Читайте також:
Виконком УАФ затвердив офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”

Як інформувала “Новинарня“, 6 червня УАФ презентувала нову ігрову форму збірної України для чемпіонату Європи з футболу.
Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема через невеликі написи під коміром “Слава Україні!” (зовні) та “Героям слава!” (всередині), а також контури кордонів України із Кримом. На думку представників країни-агресора, такий дизайн форми “висловлює політичну позицію”. РФС поскаржився в УЄФА, хоча раніше форма збірної України вже була затверджена.
Про те, що УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!” стало відомо 10 червня.
Того ж дня в Українській асоціації футболу заявили, що боротимуться за слоган “Героям слава!” на формі збірної. Для цього очільник УАФ Андрій Павелко терміново вирушив на переговори до Рима.
11 червня Українська асоціація футболу надала гаслам “Слава Україні! Героям слава!” статус офіційних футбольних символів в Україні.

Читайте також:
УЄФА на 10 років відсторонив російського арбітра від суддівства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна