УАФ боротиметься за гасло “Героям слава!” на формі збірної

доповнено

В Українській асоціації футболу хочуть залишити слоган “Героям слава!” на формі збірної України, який раніше заборонив зображувати Союз європейських футбольних асоціацій.

Про це в четвер, 10 червня, інформує сайт “Трибуна”.

Сьогодні УАФ веде з УЄФА переговори щодо цього питання.

” (…) терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА.
У своєму листі УЄФА підтверджує, що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!”. Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної”, – написав у фейсбуці очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко.

Він наголосив, що “УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи”.

“Так було й цього разу, і буде надалі”, – запевнив Павелко.

Про те, що УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!” стало відомо 10 червня.

Першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, адже ООН визнає приналежність Криму до України.

Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, адже в поєднанні з першим вона начебто “має очевидний політичний підтекст”.

Збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу, 6 червня.
Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема, через написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями.
На думку представників країни-агресора, наша форма “висловлює політичну позицію”.

Читайте також:
УЄФА на 10 років відсторонив російського арбітра від суддівства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.