УЄФА зобов’язала Україну прибрати з форми гасло “Героям слава!”, – ЗМІ

 

УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!”.

Цю інформацію в четвер, 10 червня, повідомив співрозмовник журналістів ВВС News Україна  у збірній. Згодом УАФ офіційно прокоментує цю інформацію.

Зазначається, що першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, оскільки ООН визнає приналежність Криму до України.

Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки сам по собі він може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, оскільки в поєднанні з першим вона має очевидний політичний підтекст, зазначають у виданні.

Нагадаємо, збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу. Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема, через написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями.
На думку представників країни-агресора, наша форма “висловлює політичну позицію”.

Читайте також:
Шевченко прокоментував реакцію РФ щодо нової форми збірної України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна