УАФ пропонує гаслам на формі збірної України надати статус офіційних футбольних символів

 

Українська асоціація футболу пропонує гаслам “Слава Україні” та “Героям слава” надати статус офіційних футбольних символів.

Про це в четвер, 10 червня, повідомив президент УАФ Андрій Павелко.

“Завтра на розгляд і голосування членів Виконкому УАФ запропонував винести кілька питань: про затвердження статусу офіційних футбольних символів України – гасел “Слава Україні”і “Героям слава”; про затвердження малого і великого герба національних збірних України (із зображенням карти України у її неподільних межах, які визнані ООН, з Кримом і тимчасово окупованими частинами Донецької і Луганської областей)”, – написав Павелко на своїй сторінці у ФБ.

Він подякував уболівальникам за підтримку УАФ і нового дизайну форми національної збірної, а також за небайдужість, за відверті публічні позиції і щиру реакцію на поточні події.

“Насправді, намагаючись прибрати з футболок наших гравців два надрукованих усередині слова, наші “друзі” сприяли тому, що сьогодні усі міжнародні ЗМІ і соціальні мережі рясніють написами: Glory to Ukraine! Glory to the heroes!”, – наголосив президент УАФ.

Павелко переконаний, що “за будь-яких обставин гасла “Слава Україні” і “Героям слава” не можуть нікуди зникнути, тому що немає такої сили, яка здатна викорінити ці слова зі свідомості українців чи затьмарити їхню неймовірну енергетику”.

Про те, що УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!” стало відомо 10 червня.

Першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, адже ООН визнає приналежність Криму до України.

Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, адже в поєднанні з першим вона начебто “має очевидний політичний підтекст”.

Збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу, 6 червня.
Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема, через написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями.
На думку представників країни-агресора, наша форма “висловлює політичну позицію”.

Читайте також:
УЄФА на 10 років відсторонив російського арбітра від суддівства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна