Виконком УАФ затвердив офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”

 

Виконком Української асоціації футболу офіційно затвердив футбольні символи України, отримали офіційний футбольний статус і гасла “Слава Україні!” і “Героям слава!”. 

Таке рішення виконком ухвалив під час засідання у п’ятницю, 11 червня. Рішення підтримали одноголосно – 45 членів “за”.

“Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом “Ukraine”, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб — карта України з Тризубом в центрі”, – написав на ФБ-сторінці голова УАФ Андрій Павелко.

Крім того, виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел «Слава Україні!» і «Героям слава!», які вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні, і по всьому світу.

“На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!”, – додав Павелко.

Читайте також:
УАФ пропонує гаслам на формі збірної України надати статус офіційних футбольних символів

Про те, що УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!” стало відомо 10 червня.

Першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, адже ООН визнає приналежність Криму до України.

Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, адже в поєднанні з першим вона начебто “має очевидний політичний підтекст”.

Збірна України презентувала нову форму, в якій виступить на чемпіонаті Європи з футболу, 6 червня.
Це спровокувало значний галас із Росії, зокрема, через написи “Слава Україні!” та “Героям слава”, а також контури кордонів України з Кримом, Донецькою та Луганською областями.
На думку представників країни-агресора, наша форма “висловлює політичну позицію”.

Читайте також:
УЄФА на 10 років відсторонив російського арбітра від суддівства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.