У РФ посилюють покарання за розголошення даних про силовиків

 

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав закон щодо посилення відповідальності за розголошення відомостей про співробітників правоохоронних органів РФ та їхніх близьких.

Як передає “Новинарня“, відповідний документ розміщений на російському офіційному порталі правової інформації в п’ятницю, 11 червня.

Зокрема, посилюється покарання за розголошення інформації для посадових осіб, які у зв’язку зі службовою діяльністю мають доступ до відомостей про заходи безпеки, що застосовуються до співробітників правоохоронних органів, контролюючих органів та їхніх близьких.

Згідно з раніше чинними нормами, кримінальна відповідальність за розголошення подібних відомостей могла настати лише за їх поширення для того, щоб перешкодити роботі охоронюваних осіб.

Зараз покарання за це правопорушення посилюється: передбачено, зокрема, обмеження волі на строк до двох років та обов’язкові роботи на строк до 480 годин, тоді як раніше відповідна стаття передбачала лише штраф і арешт на строк до чотирьох місяців.

У цьому ж законі також посилено покарання за незаконне поширення та використання інформації, що становить комерційну, податкову та банківську таємницю.

Читайте також:
Акціоніст вистрілив собі в голову на Красній площі в Москві. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна