“Займіться правами корінних народів РФ”: Кулеба назвав маніпуляцією заяву Путіна про законопроєкт Зеленського

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував заяву президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо законопроєкту про корінні народи.

Про в четвер, 10 червня, інформує “РБК-Україна”.

Урядовець зазначив, що ініційований президентом України Володимиром Зеленським законопроєкт про корінні народи відповідає декларації ООН та відповідним нормам Конституції України, та “не має нічого спільного з довільними інтерпретаціями Путіна”.

Так, Кулеба зауважив, що в Україні ніколи не пригнічувалися права російської національної меншини, а от Росія утискає нацменшини та корінні народи на своїй території. Зокрема, російська влада боролася зі Світовим конгресом українців, Об’єднанням українців Росії та Федеральною національно-культурною автономією українців Росії.

“Ми рішуче протестуємо проти таких репресивних дій. Крім того, Росія продовжує політику репресій проти корінного народу України, кримських татар, у тимчасово окупованому Криму. Вона продовжує практику ганебних судилищ проти кримськотатарського народу та усіляко утискає права кримськотатарського народу, зокрема право на освіту”, – заявив Кулеба.

Він закликав міжнародну спільноту посилити політико-дипломатичний тиск на РФ, щоби змусити Москву поважати фундаментальні права людини та національних меншин.

“Керівництву Росії варто зайнятися забезпеченням прав національних меншин і корінних народів РФ, а не маніпуляціями щодо українських законодавчих ініціатив, які цілком відповідають міжнародному праву. Наша держава сумлінно дотримується всіх взятих на себе зобов’язань у галузі захисту нацменшин і корінних народів”, – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, 18 травня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про корінні народи.
9 червня російський президент Володимир Путін прокоментував цей документ, де порівняв Україну з нацистською Німеччиною.

Читайте також:
Калмики звинуватили російську владу в прихованому етноциді. Москва відповіла арештами

Чи потрібно Україні визнавати геноцид черкесів

“Ми на межі цілковитого зникнення”:
ерзянський лідер Сиресь Боляєнь виступив в ООН зі звинуваченнями на адресу Москви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна