Рада має ухвалити закон про корінні народи, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський пообіцяв внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт про корінні народи та висловив сподівання на ухвалення документа у стислі терміни.

Про це він заявив у зверненні з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє пресслужба глави держави.

“Сьогодні я вношу на розгляд парламенту невідкладний законопроєкт про корінні народи. Впевнений, що у стислі терміни депутати розглянуть і закріплять статус корінних народів України, зокрема кримських татар, і нарешті зроблять те, що відкладали 30 років, вісім скликань Верховної Ради і всі попередні президенти”, – зазначив Зеленський.

Глава держави нагадав, що нещодавно була затверджена Стратегія деокупації та реінтеграції Криму й Севастополя. За його словами, Стратегією передбачений основний пріоритет – відновлення й забезпечення прав кримських татар як корінного народу.

Читайте також: У Раді відкрили виставку до Дня пам’яті депортації кримських татар
Крім того, глава держави наголосив, що у пам’ять про мужність кримчан, які підтримали єдність України на багатотисячному мітингу в Сімферополі (2014 року, – “Н”), засновано День спротиву окупації Криму та Севастополя.

Також Зеленський зауважив, що він підписав указ про заходи з деокупації й реінтеграції півострова, зокрема Стратегію розвитку кримськотатарської мови до 2032 року.

Читайте також:
“Аллах хитріший, ніж Путін”. Як на Вінничині живуть і помирають кримські татари, що виїхали з окупованого півострова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна