Україна першою серед держав-партнерів НАТО отримає оновлений пакет Цілей партнерства, — МОУ

 

Комітет з партнерств та колективної безпеки НАТО на своєму засіданні у форматі Процесу планування та оцінки сил з Україною, яке відбулося 28 травня за участю української делегації, підтримав оновлений пакет Цілей партнерства для України.

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони в новині під заголовком: “Україна першою серед держав-партнерів НАТО отримає оновлений пакет Цілей партнерства Україна — НАТО”.

Повідомляється, що оновлений пакет Цілей партнерства для України містить завдання і заходи на період до 2025 року. У ньому також наведено сили й засоби, які Україна готує для участі у програмі “Партнерство заради миру”, операціях та місіях Альянсу. Цілі партнерства підтримують інші завдання з реформування сектору оборони й безпеки, насамперед — проєкти і заходи оборонної реформи.

Учасники засідання, в якому брали участь делегації України та НАТО, домовилися перейти до наступного етапу узгодження документа — направлення його на розгляд Північноатлантичної Ради.

“Україна є та залишається найбільш важливим партнером Альянсу”, — наголосив помічник Генерального секретаря НАТО з питань операцій Джон Манза, який очолював делегацію Альянсу.

Він також відзначив прогрес України в реформуванні сектору безпеки й оборони та виконанні Цілей партнерства попереднього періоду і запевнив, що НАТО підтримує незалежність і територіальну цілісність нашої держави.

“Ми продовжимо надавати допомогу Україні у здійсненні необхідних реформ та розвитку спроможностей сил безпеки й оборони”, – сказав помічник генсека НАТО.

Голова української делегації, заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко підкреслив, що участь України в Процесі планування та оцінки сил разом зі статусом Партнера з розширеними можливостями “збільшують нашу здатність продовжувати вкрай необхідні перетворення, що дозволяє краще захищати суверенітет та відновити територіальну цілісність країни”.

Читайте також:
Саміт НАТО обговорить “дорожню карту” для України, – Дуда

31-й член НАТО – Україна. Чому б ні? – міністр оборони Андрій Таран

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.