На конкурсі “Євробачення-2021” переміг гурт “Манескін” з Італії, Україна – у топ-5. ВІДЕО, ХТО ЯК ГОЛОСУВАВ

 

На пісенному конкурсі “Євробачення-2021”, фінал якого відбувся в Роттердамі (Нідерланди) увечері суботи, 22 травня, перемогу здобув гурт Італії Måneskin з піснею Zitti E Buoni.

Як передає “Новинарня“, загалом він отримав 524 бали від професійних журі та глядачів із різних країн (206 балів від журі і 318 – від глядачів).

Італія, Måneskin – Zitti E Buoni

Друге місце за підсумками загального голосування посіла Барбара Праві з Франції з піснею Voilà. Професійне журі також поставило її на другу сходинку (248 балів).

Франція, Barbara Pravi – Voilà

Третім став представник Швейцарії Gjon’s Tears (справжнє ім’я – Гьон Мухарремай) із піснею Tout l’Univers. Саме його виступ професійне журі оцінило найвище (248 балів), але глядачі вирішили інакше, і швейцарець не зміг піднятися вище третьої сходинки.

Швейцарія, Gjon’s Tears – Tout l’Univers

Гурт Go_A, який представляв Україну, посів 5-те місце із загальним результатом 364 бали.

За результатами голосування професійних журі представники України отримали загалом 97 балів. Зокрема, досить несподівано жодного балу українським конкурсантам не дали журі сусідньої Польщі, а також Молдови (і цілком очікувано – російське). А єдину “12-ку” професійного журі Україна отримала від Литви.

Натомість глядачі оцінили вокал Катерини Павленко і гру Go_A значно вище – від них український гурт отримав 267 балів. При цьому за оцінками публіки наш “Шум” посів друге місце.

Україна, Go_A – SHUM

Єдиний учасник конкурсу, який отримав тотальний 0 балів − жодного балу як від журі, так і від глядачів − це представник Великої Британії Джеймс Ньюман із піснею Embers.

Як голосувала Україна

Як відомо, голосування під час пісенного конкурсу “Євробачення” відбувається у два етапи. На першому етапі голосують професійні національні журі від кожної країни – учасниці конкурсу.

Українське журі дало 12 балів Італії, 10 – Франції, 8 – Швейцарії, 7 – Ізраїлю, 6 – Бельгії, 5 – Мальті, 4 – Ісландії, 3 – Азербайджану, 2 – Португалії та 1 – Норвегії.
До складу українського журі “Євробачення-2021” входили Alyona Alyona, Іларія, Ігор Кондратюк та ALLOISE, а очолював його Олександр Пономарьов.

На другому етапі під час прямого ефіру за виконавців голосували глядачі – за допомогою СМС-повідомлень або в офіційному мобільному додатку “Євробачення”.

Українські глядачі дали 12 балів Італії, 10 – Литві, 8 – Фінляндії, 7 – Швейцарії, 6 – Ісландії, 5 – Франції, 4 – Росії, 3 – Азербайджану, 2 – Швеції та 1 – Бельгії.

Підсумкова таблиця конкурсу “Євробачення-2021”:

 

Як голосували глядачі в усіх країнах:

 

Як голосували члени журі різних країн:

 

Сумарні голоси та їх розподіл по країнах:

Хто такі Måneskin

Востаннє Італія перемагала на “Євробаченні” 31 рік тому, коли у 1990-му перше місце на конкурсі посів співак Тото Кутуньйо. До того італійські конкурсанти виборювали перемогу на “ЄБ” лише раз – у 1964-му.

До складу гурту Måneskin входять вокаліст Даміано Давід, басистка Вікторія Де Анджеліс, гітарист Томас Раджі і барабанщик Ітан Торчіо. Всі вони знайомі ще зі школи, а створити власний гурт вирішили 2016 року під час навчання у римському ліцеї.

У своїй країні гурт прославився після участі в шоу “Х-фактор” 2017 року. У 2021 році Måneskin перемогли на музичному фестивалі в Сан-Ремо, що дало їм можливість представляти Італію на “Євробаченні”.

Італійський гурт Måneskin

Читайте також:
Український гурт Go_A вийшов у фінал конкурсу “Євробачення-2021”. ВІДЕО

65-й конкурс “Євробачення” мав відбутися у Роттердамі ще в травні 2020 року, однак через пандемію коронавірусу й карантин його було скасовано. Натомість організатори провели онлайн-концерт (без оцінювання), у якому взяла участь і українська група GO_A, що з композицією “Соловей” виборола право представляти Україну на “Євробаченні-2020” у національному відборі.

Тоді ж було вирішено, що обрані країнами учасники виступатимуть на конкурсі й наступного, 2021 року, лише з новими піснями.

Нагадаємо, переможцем попереднього, 64-го “Євробачення”, що відбулося в Тель-Авіві 14-18 травня 2019 року, став нідерландський співак Дункан Лоренс.

Представники України у “Євробаченні-2019” не брали участі через скандал, який спалахнув навколо переможниці відбору – Марув. Співачка не була затверджена Національною суспільною телекомпанією, оскільки відмовилася скасувати гастролі в Росії. “Призери” відбору – “Казка”, “Фрідом джаз” – не прийняли пропозицію їхати в Ізраїль на знак солідарності з Марув. Відтак Україна відмовилася від участі в “Євробаченні-2019”.

Читайте також:
На Євробачення не допустили пісню від гурту з Білорусі, що висміює протести в країні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна