Національний відбір на “Євробачення-2020” виграла Gо_A. ВІДЕО

 

Україну на пісенному конкурсі “Євробачення-2020”, що відбудеться в травні у Роттердамі, представлятиме електрофолькгрупа Gо_A.

Це право вона виборола у фіналі національного відбору на ЄБ-2018, який відбувся в Києві в суботу, 22 лютого.

При цьому Gо_A отримали найвищий бал як від журі, так і від глядачів.

Підсумкова таблиця (в дужках – кількість балів від суддів + бали від глядачів):

  1. Gо_A – 12 (6 +6 )
  2. KHAYAT – 9 (4 + 5 )
  3. KRUTЬ – 9 (5 + 4)
  4. TVORCHI – 5 (2 + 3)
  5. David Axelrod – 5 (3 + 2)
  6. Jerry Heil – 2  (1 + 1)

Місце й час проведення 65-го міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення” – Роттердам, Нідерланди, 12-16 травня 2020 року.

Go_A – Solovey

Довідка:

Український гурт Gо-A поєднує у своїй творчості танцювальний біт, африканські барабани і етнічний фольк.
У перекладі з англійської go — “йти”, а літера А в даному випадку являє собою давньогрецьку літеру “Альфа”, тобто першопричину всього світу. Тому сама назва гурту Gо-A означає повернення до витоків.
До складу колективу входять: Тарас Шевченко – клавішні, семплер, перкусія, Катерина Павленко – вокал, перкусія, Іван Григоряк – гітара, Ігор Діденчук – сопілка.

Основною ідеєю створення проєкту 2011 року стало бажання поєднувати музичний драйв у стилі електронного звучання і народного вокалу. Близько року команда намагалася знайти однодумців, які б взялися за живий інструментальний супровід. В кінці 2012-го року вийшла перша пісня під назвою “Коляда”.

Свою популярність Gо-A отримав після виходу синглу “Веснянка”, який здобув перемогу в конкурсі The Best Track in Ukraine.

Виступи інших фіналістів національного відбору на “Євробачення-2018”:

KHAYAT – Call For Love

KRUTЬ – “99”

TVORCHI – Bonfire

David Axelrod – Horizon

JERRY HEIL – Vegan

Як писала “Новинарня“, KRUTЬ (співачка й бандуристка Марина Круть), електрофолькгурт Gо_A та Jerry Heil (Яна Шемаєва) вийшли у фінал національного відбору за результатами першого півфіналу.

TVORCHI (українець Андрій Гуцуляк і нігерійський студент-вокаліст Джеффрі Кенні з Тернополя), Андрій KHAYAT (фіналіст “Голосу країни-9”, що виступає в стилі фолктронік) і David Axelrod (вокаліст, який раніше був відомий як Володимир Ткаченко, чоловік Олени Мозгової) стали переможцями другого півфіналу.

Читайте також:
Переможцем “Євробачення-2019” став Дункан Лоренс із Нідерландів. ВІДЕО

Україна відмовилася від участі в “Євробаченні-2019”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.