Переможцем “Євробачення-2019” став Дункан Лоренс із Нідерландів. ВІДЕО

доповнено

Переможцем 64-го пісенного конкурсу “Євробачення”, що відбувся в Тель-Авіві 14-18 травня, став представник Нідерландів – співак Дункан Лоренс, якого називали фаворитом і до початку шоу.

За підсумками голосування, які було оприлюднено в ніч на 19 травня, Дункан де Мур (таке справжнє ім’я 25-річного артиста) набрав 492 бали.

Дункан Лоуренс

Друге місце посів співак з Італії Алессандро Махмуд – 465 очок. Третє місце, як і 2016 року – росіянин Сергій Лазарєв – 369 балів.

Четвертий – Лука Генні зі Швейцарії, п’яте – норвезьке тріо KEiiNO, шостий – темношкірий швед Джон Лундвік, сьомий – азербайджанець Чингіз.

Підсумкова таблиця:

При цьому за оцінками професійних журі різних країн найбільший результат – 239 – отримав швед Лундвік; друга була Північна Македонія, Тамара Тодевська – 237; Нідерланди – треті – 231. Але телеглядачі кардинально змінили розстановку.

Лідером симпатій глядачів стали норвежці KEiiNO з піснею “Spirit in the Sky”.

У фіналі змагалися 26 учасників. Замкнув таблицю фіналістів британець Майкл Райс із 16 балами.

Загалом у конкурсі взяли участь співаки з 41 країни Європи та Австралії.

Нідерланди, Дункан Лоуренс – “Arcade”

Італія, Mahmood (Алессандро Махмуд) – “Soldi”

Росія, Сергій Лазарєв – “Scream”

Швеція, Джон Лундвік – “Too Late for Love”

Північна Македонія, Тамара Тодевска – “Proud”

Конкурс “Євробачення-2019” відбувся в Ізраїлі, завдяки перемозі Нетти на попередньому “Євробаченні” в Лісабоні. Перед тим Ізраїль проводив “Євробачення” у 1979 та 1999 роках.

Головною запрошеною зіркою фіналу “Євробачення-2019” стала американська поп-королева Мадонна в образі пірата, якій за 15-хвилинний виступ заплатили мільйон доларів. Витрати за її візит взяв на себе канадсько-ізраїльський мільярдер Сільван Адамс.

Перед оголошенням переможців на сцені фіналу “Євробачення-2019” виступили деякі призери минулих конкурсів, зокрема українець Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки разом зі своїм балетом виконав пісню тогорічної переможниці конкурсу Нетти Барзілай – “Toy”.
Крім того, Феррейра заспівала пісню Сердючки “Lasha Tumbay”.

Представники України не брали участь у конкурсі “Євробаченні-2019” через скандал, який спалахнув навколо переможниці відбору – Марув. Співачка не була затверджена Національною суспільною телекомпанією, оскільки відмовилася скасувати гастролі в Росії. “Призери” відбору – “Казка”, “Фрідом джаз” – не прийняли пропозицію їхати в Ізраїль на знак солідарності з Марув. Відтак Україна відмовилася від участі в “Євробаченні-2019”.
Відтак українські глядачі не брали участі в голосуванні у фіналі ізраїльського “Євробачення”.

Серед тих, хто відмовився від участі в “ЄБ-2019”, крім України, були Андорра, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Словаччина й Туреччина.

Читайте також:
Ми беремо на себе провину за ситуацію з “Євробаченням” і хочемо суспільного діалогу, — Аласанія

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна