Ми беремо на себе провину за ситуацію з “Євробаченням” і хочемо суспільного діалогу, — Аласанія

 

Національна суспільна телерадіокомпанія України визнає себе винною у ситуації, котра склалась з національним відбором конкурсу “Євробачення”.

Про це на прес-конференції у четвер, 28 лютого, заявив голова правління Суспільного мовника Зураб Аласанія, інформує “Радіо Свобода”.

“Ми беремо на себе провину за ситуацію з «Євробаченням» і хочемо суспільного діалогу. Також ми наразі не збираємось розривати контракт з СТБ. Ми готові прийняти ще одну порцію хейту під час травневої трансляції через те, що під час трансляції «Євробачення» буде виступ Росії, хоча НСТУ не має права втручатись в саму трансляцію”, – зазначив Аласанія.

Він додав також, що, якщо представник Росії переможе на “Євробаченні-2019”, Україна не братиме участі у наступному змаганні.

Як повідомляла “Новинарня“, Україна відмовилася від участі в цьому конкурсі.

“Переможцем національного відбору на цьогорічне “Євробачення” стала співачка MARUV, якій Суспільний мовник, як і робить це щороку, запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір.
Альтернативним способом визначення представника від України на “Євробачення-2019” правила визнають його безпосереднє призначення мовником. Тобто Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з числа учасників національного відбору. Проте від такої альтернативи Суспільний мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів у національному відборі”, – сказано в повідомленні НСТУ.

У такій ситуації з переможцем телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами нацвідбору. Однак, зазначили в НСТУ, гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в “Євробаченні-2019”.

Читайте також:
Через Maruv до правил відбору на “Євробачення” потрібно внести зміни, – Кириленко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна