На конкурсі “Євробачення-2018” перемогла Нетта з Ізраїлю. ВІДЕО

оновлено

На пісенному конкурсі “Євробачення-2018”, фінал якого відбувся в Лісабоні (Португалія) увечері суботи, 12 травня, перемогу здобула представниця Ізраїлю Нетта Барзілай з піснею Tоу.

Як передає “Новинарня“, загалом вона отримала 529 балів від професійних журі та глядачів із різних країн.

Ізраїль, Netta Barzilai – Toy:

Друге місце посіла виконавиця з Кіпру Елені Фурейра із загальним результатом 436 балів.

Кіпр, Eleni Foureira – Fuego:

На третьому місці – представник Австрії Сезар Семпсон. Професійні журі оцінили його виступ найвище, але після голосування глядачів його загальний результат виявився лише третім (342 бали).

Австрія, Cesár Sampson – Nobody But You:

Melovin (Костянтин Бочаров), який представляв Україну з видовищною постановкою на пісню Under the Ladder, посів 17-те місце із загальним результатом 130 балів.

Від журі український виконавець отримав лише 11 балів (6 – від Азербайджану і 5 – від Молдови) – це був найгірший, останній результат.

Глядачі оцінили Меловіна значно вище – від них представник України отримав 119 балів (7-ме місце).

Варто відзначити, що Melovin у фіналі виступав під першим номером – доволі “невезучим”, адже зазвичай до кінця всіх виступів глядачі встигають забути першого виконавця.
Хоча на голосування професійного журі, яке якраз майже й не дало Меловіну голосів, номер, під яким виступає виконавець у фіналі, не впливає (журі голосує заздалегідь).

Виступ Melovin у фіналі конкурсу “Євробачення-2018”:

Підсумкова таблиця “Євробачення-2018”:

Як повідомляла “Новинарня“, у фінал “Євробачення-2018” за результатами двох півфіналів вийшли: Україна, Словенія, Литва, Австрія, Естонія, Норвегія, Сербія, Албанія, Чехія, Данія, Австралія, Фінляндія, Болгарія, Молдова, Швеція, Угорщина, Ізраїль, Нідерланди, Ірландія, Кіпр.
Крім того, автоматично у фінал потрапила Португалія (на правах господаря) та країни “Великої п’ятірки” конкурсу – Велика Британія, Італія, Іспанія, Франція й Німеччина.

За котируваннями британської букмекерської контори William Hill, головною фавориткою “Євробачення-2018” була кіпріотка Елені Фурейра з композицією Fuego. На її перемогу приймали ставки з коефіцієнтом 2,25.
На другому місці котирувалася фрікесса-ізраїльтянка Нетта з піснею Toy (3,75), на третьому – ірландець Райан О’Шонессі із треком про одностатеве кохання Together (коефіцієнт – 8).
Представнику Австрії букмекери прогнозували лише 18-те місце.

Голосування під час пісенного конкурсу “Євробачення” проходило у два етапи. На першому етапі, за день до прямого ефіру півфіналів чи фіналу, під час другої генеральної репетиції, голосували професійні національні журі від кожної країни – учасниці конкурсу.

Українське журі дало 12 балів Франції, 10 – Ізраїлю, 8 – Нідерландам, 7 – Австрії, 6 – Швеції, 5 – Словенії, 4 – Чехії, 3 – Данії, 2 – Австралії, 1 – Естонії.

До складу українського журі входили співачки Христина Соловій та Alloise (Алла Московка), саунд-продюсери Віталій Клімов, Артур Данієлян і радіоведучий Денис Жупник.

Франція, Madame Monsieur – Mercy:

На другому етапі під час прямого ефіру за виконавців голосували глядачі – за допомогою СМС-повідомлень або в офіційному мобільному додатку “Євробачення”.

Українські глядачі найвище оцінили Ізраїль – 12, Чехію – 10, Данію – 8, Францію – 7, Молдову (продюсер – Філіпп Кіркоров) – 6.
5 балів від українських глядачів отримала Італія, 4 – Кіпр, 3 – Естонія, 2 – Литва, 1 – Угорщина.

Меловін отримав бали від глядачів таких країн:
Польща, Чехія, Білорусь – 12
Молдова – 10;
Росія, Азербайджан, Італія, Грузія – 8;
Чорногорія, Ізраїль – 7;
Сан-Марино – 5;
Португалія, Македонія, Франція, Вірменія – 4;
Латвія – 3;
Кіпр – 2;
Болгарія – 1.

У кожній країні пісня, яка отримала найбільшу кількість голосів, одержала максимальну оцінку “12”, наступна – “10”, третя – “8”, і далі за спаданням від “7” до “1”.

Хто за кого голосував (див. детальніше):

Росіянка Юлія Самойлова, яка на початку конкурсу очолила в Лісабоні марш “Безсмертного полку”, взагалі не потрапила до фіналу.

Нагадаємо, “Євробачення-2018” відбулося в столиці Португалії завдяки співаку Салвадору Собралу, який 2017 року переміг на конкурсі у Києві з піснею Amar Pelos Dois – “Кохання для двох”.
Його перемога для Португалії стала першою за всі 48 років участі цієї країни в пісенному конкурсі “Євробачення”.

У грудні 2017 року Собралу зробили операцію з пересадки серця, оскільки він мав вроджену ваду цього органа.

Цього року представниця Португалії посіла в фіналі останнє, 26-те, місце.

Читайте також:

Євробачення: російські ЗМІ образилися на Меловіна, який “демонстративно їх проігнорував”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна