На Євробачення не допустили пісню від гурту з Білорусі, що висміює протести в країні

 

Організатори пісенного конкурсу Євробачення заявили, що не можуть допустити на конкурс пісню гурту “Галасы ЗМеста” – “Я навчу тебе” – через її політичний підтекст.

Про це йдеться у заяві організаторів конкурсу.

Частина процедури відбору пісень на Євробачення полягає у тому, що їх має перевірити Європейська спілка радіомовлення і телебачення на відповідність вимогам конкурсу.

Так, в організації зазначили, що композиція “Я навчу тебе”, яку для пісенного конкурсу підготував білоруський гурт “Галасы ЗМеста” не допустять у нинішньому варіанті. Зокрема в пісні є такі рядки: “Я навчу тебе танцювати під дудочку. Я навчу тебе ходити по струночці”.

“Було вирішено, що ця пісня ставить під сумнів аполітичну природу конкурсу. До того ж, останні реакції щодо запропонованої пісні несе ризик для репутації Євробачення”, – йдеться у заяві.

Організатори конкурсу звернулися до “Белтелерадікомпанії”, яка й обрала представника від країни, з пропозицією змінити пісню або представити нову. В іншому випадку Білорусі загрожує дискваліфікація з конкурсу цього року.

Довідково:
Гурт «Галасы ЗМеста» з’явився 10 років тому в місті Барановичі. Раніше учасники були місцевою командою КВК. Музичну кар’єру вони починали з каверів, потім писали авторські твори.
Учасники “Галасы ЗМеста” підтримують режим Олександра Лукашенка. Euroradio пише, що гурт декілька разів за останні місяці брав участь в автопробігах “За єдину Білорусь”. Також їхні пісні просувають пропагандистські Telegram-канали та ЗМІ.

У своїх піснях гурт висміює лідерку опозиції в Білорусі, яку опозиціонери вважають переможницею на президентських виборах, Світлану Тіхановську, протести, Telegram-канали тощо.

Читайте також:
Замість скасованого Євробачення-2020 відбувся онлайн-концерт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна