Українські війська під Кримом посилили ППО та розвідку, – Наєв

 

Командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив про посилення протиповітряної оборони і розвідки поблизу анексованого Росією Криму.

Про це він сказав під час всеукраїнського форуму “Україна 30” в середу, 12 травня.

“Підрозділами угруповання військ, що виконують бойові завдання на кордоні з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим здійснюється прикриття всіх десантно-небезпечних ділянок морського узбережжя, а також істотно посилена система протиповітряної оборони і розвідки”, – цитує Наєва пресслужба Командування ООС ЗС України.

Під час цього форуму президент України Володимир Зеленський вказав на те, що Росія вивела з території українського півострова лише 3,5 тисячі своїх військових, тому, вважає він, “загроза загострення залишається”.

За словами командувача, одночасно зі всіма підрозділами на постійній основі здійснюються тренування та навчання щодо виконання завдань за призначенням, у ході яких використовуються стандарти НАТО.

“Збройні сили України, разом зі всіма без виключення силами Сектору безпеки та оборони держави, готові до адекватного реагування на зміни в воєнно-стратегічній обстановці. З цією метою розроблені відповідні варіанти як у разі ескалації конфлікту в районі проведення операції Об’єднаних сил, так й у випадку повномасштабного військового вторгнення збройних сил Російської Федерації на територію України”, – підкреслив Наєв.

Читайте також:
ЗСУ відстежують обстановку на території окупованого Криму, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна