ЦВК не зареєструвала нардепом Василя Вірастюка

 

Центральна виборча комісія на засіданні 5 травня не зареєструвала народним депутатом кандидата від партії “Слуга народу” у виборчому окрузі №87 Василя Вірастюка.

ЦВК вела пряму трансляцію цього засідання в Youtube.

У Центрвиборчкомі наголосили, що наразі відсутні правові підстави для реєстрації Вірастюка через рішення Верховного суду, який скасував протокол комісії про визнання його переможцем виборів.

Постанову про відмову реєструвати Вірастюка депутатом підтримали всі 12 присутніх на засіданні членів ЦВК.

Читайте також:
Скасовані дільниці і зниклі бюлетені: завдяки чому “слуга” Вірастюк став переможцем голосування на 87-му окрузі

Як повідомляла “Новинарня“, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах №50 в Донецькій області і №87 в Івано-Франківській області відбулись проміжні вибори до Верховної Ради.
Вибори у 87-му окрузі на Прикарпатті відбулися через складання повноважень народним депутатом із фракції “Слуга народу” Зіновієм Андрійовичем у зв’язку з обранням його міським головою міста Надвірна.

За попереднім підрахунком даних усіх протоколів ДВК, про що повідомляли представники ВО “Свобода” та сторона Шевченка, у 87-му окрузі переміг бізнесмен, соратник олігарха Ігоря Коломойського Олександр Шевченко. Однак після того, як сайт ЦВК показав перевагу “слуги народу” Вірастюка за рахунок даних із частини дільниць, подачу решти результатів від дільничних комісій до окружної комісії було заблоковано.
“Зникав” голова ОВК №87, будівлю комісії оточували спецпризначенці. На округ виїздив десант нардепів зі “Слуги народу”.
Члени команди Шевченко стверджують, що приміщення ОВК було розкрито, а бюлетені з деяких пакетів – викрадені в той час, коли комісію оточували бійці підрозділу СБУ “Альфа”.

Після перевірки даних останніх 20 дільниць Вірастюк залишився лідером – через те, що було скасовано результати голосування на п’ятьох дільницях, де більше голосів набрав Шевченко.
Руслан Кошулинський виступив із вимогою провести на окрузі перевибори.

22 квітня Центральна виборча комісія, де більшість становлять “слуги народу”, затвердила протокол ВО №87 щодо перемоги Вірастюка.

Читайте також:
Діями на 87-му окрузі Зеленський повертає практику виборчої сваволі часів Януковича, – активіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна