На 87-му окрузі “протягують” “слугу народу” Вірастюка, вже скасували результати по двох дільницях

 

У виборчому окрузі №87 на Івано-Франківщині на довиборах у ВР уже на двох дільницях голосування визнали недійсним. На цих дільницях “слуга народу” Василь Вірастюк помітно поступався конкурентам.

Про це 2 квітня повідомляє рух “Чесно”, що спостерігає за виборами.

Уночі ОВК перерахували голоси на п’яти виборчих дільницях.

“За ніч планували перерахувати всі 20, вдалося перерахувати лише п’ять. На одній із п’яти дільниць (№261030) вибори визнали недійними. На цій дільниці перемагав Олександр Шевченко. У нього було 377 голосів, а у Василя Вірастюка 141”, – інформував рух “Чесно”.

За цими даними, причина визнання виборів недійсними – проблеми із заявами та голосуванням вдома. Крім того, пропали сто бюлетенів. Кілька членів ОВК викликали поліцію і зробили відповідну заяву.

“Нагадаємо, що відрив між Шевченком і Вірастюком йде на кілька сотень голосів”, – зазначили активісти.

Надалі в “Чесно” повідомили про визнання виборів недійсними ще в одній ДВК.

“Вибори на ще одній дільниці визнали недійсними. Місто Яремче (№261027) Чому? Після перерахунку відкрили конверт з контрольними талонами, які кидають в урну. Там не було печаток.
Результати на дільниці, де скасували вибори, були такі. Два переможці набрали порівну – Шевченко і Кошулинський – по 172, і Вірастюк – 73 голоси”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці руху “Чесно”.

Раніше ОВК, яка таки відновила свою роботу 1 квітня, обіцяла за ніч перерахували голоси виборців із 20 дільниць.

За даними на сайті ЦВК станом на 10:00 2 квітня, на 87-му окрузі підраховано понад 90,59% даних протоколів. Лідером залишається провладний кандидат стронгмен Василь Вірастюк із 31,51% голосів. Він випереджає на 914 голосів власника “Буковелю” Олександра Шевченка з партії “За майбутнє”, за якою стоїть олігарх Ігор Коломойський. У нього 29,52%. “Свободівець” Руслан Кошулинський має 28,83%.

Нагадаємо, 28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах №50 в Донецькій області і №87 в Івано-Франківській області відбулись проміжні вибори до Верховної Ради.
За попереднім підрахунком даних усіх протоколів ДВК, про що повідомляла “Свобода”, у 87-му окрузі переміг бізнесмен Олександр Шевченко. Однак після того, як ЦВК показала перевагу “слуги народу” Вірастюка за рахунок даних із частини дільниць, подачу решти результатів від дільничних комісій до окружної надалі було заблоковано.

Читайте також:
Діями на 87-му окрузі Зеленський повертає практику виборчої сваволі часів Януковича, – активіст

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.