На Прикарпатті через “мінування” в ОВК №87 тимчасово припинявся підрахунок голосів

 

Вночі у вівторок, 30 березня, невідомі “замінували” окружну виборчу комісію 87-го виборчого округу, де відбувається підрахунок голосів проміжних виборів народних депутатів України. Через це припинявся підрахунок протоколів.

Про це інформує рух “Чесно”.

“Близько другої години ночі у місті Надвірна на Івано-Франківщині з’явилося повідомлення про замінування ОВК у 87-му виборчому окрузі. Там тривав підрахунок голосів проміжних виборів, що відбулись 28 березня. Наразі Василь Вірастюк та Олександр Шевченко заявили про те, що виграли вибори на окрузі”, – йдеться в повідомленні на сайті руху.

За інформацією журналіста “Чесно”, який перебував безпосередньо на місці події – членів дільничних виборчих комісій вивели на вулицю працівники поліції.

“У приміщення не запускали нікого. При цьому ОВК ще протягом пів години проводила свою роботу, приймаючи протоколи від членів ДВК, які на той час перебували безпосередньо в залі засідань. У приміщенні тоді перебувало понад 20 осіб”, – сказано в повідомленні.

Близько 2:30 ночі ОВК оголосила перерву на санітарну обробку приміщення і тимчасово припинила свою роботу. Членів ДВК вивели на вулицю, а представники ОВК, кілька спостерігачів і представники кандидатів залишились у приміщенні.

Глава ОВК Руслан Кашніков покинув приміщення, заявивши про погане самопочуття. Засідання комісії продовжив заступник.

Зазначається, що о 3:30 до ОВК пустили журналістів. Поліція і сапери перед тим оглянули приміщення і не виявили вибухових пристроїв.

За даними сайту ЦВК, станом на 10:00 вівторка, 30 березня, після підрахунку 67,52% електронних протоколів лідирує Василь Вірастюк (партія “Слуга народу”) – 31,3% голосів, на другому місці “свободівець” Руслан Кошулинський – 28,88%, у Олександра Шевченка (партія “За майбутнє”) – 28,73%.

Читайте також:
“Лагідно українізувала ще 3%”. Юлія Кузьменко – про підсумки виборів у прифронтовому 50-му окрузі для себе та “ЄС”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна