“Звикайте з цим жити або валіть у Ростов”: у чому “помилився” офіс президента в заяві про марш на честь дивізії “Галичина”

 

Тарас Шамайда
громадський діяч, співкоординатор “Руху добровольців “Простір свободи”, помічник народного депутата Володимира В’ятровича (“ЄС”)

(FB)

Нешановні уроди з вулиці Банкової, які написали цю маячню!

Вибачте, що не можу звернутися за іменем, бо ви цю хрінь у розділі “офіс президента” на сайті президента написали анонімно.

Але хто б не ховався за цими “очікуємо” й “підкреслюємо”, хочу Вам, нешановні, нагадати декілька базових речей.

  1. Україна — не росія. А демократична правова держава.
  2. Ваш офіс — не ЦК КПСС, а консультативно-дорадчий орган при президенті України. Ви не маєте жодного права роздавати вказівки правоохоронцям, міським головам, визначати кого карати і милувати.
  3. В Україні нема і ніколи не буде “системи погодження масових акцій”. Стаття 39 Конституції гарантує, що громадяни мають право збиратися мирно, без зброї і проводити мітинги чи демонстрації, просто повідомивши про це владу.
  4. Демонстрація чи мітинг не обов’язково мають подобатися всім. Вони можуть не подобатися вам, чи президенту чи більшості людей, чи меншості. Звикайте з цим жити або валіть у Ростов до ваших папєрєдніков.
  5. Я, наприклад, не підтримую “святкування” створення дивізії “Галичина”, але якщо якісь люди хочуть це робити — це їхнє законне право. Ви можете (ну не ви, бо ви — канцелярія, але президент чи інші посадові особи) зробити заяву із засудженням цього маршу, дати політичну оцінку. Але аж ніяк не роздавати вказівки про незаконні переслідування.
    Заходи на честь “Галичини” чи інших подібних підрозділів, які не засуджені в Нюрнберзі й не причетні до злочинів нацизму, 100500 разів вільно проводилися і в Україні, і в інших країнах Європи та Америки, в яких бійці “Галичини” мають статус звичайних ветеранів Другої світової.
  6. Безумовно, за пропаганду ідеології та символів комуністичного чи нацистського режимів в Україні передбачена відповідальність. Але ваші спроби побачити в хай недоречній, провокаційній, але цілком мирній і законній ході цей склад злочину — це недолугі спроби натягнути сову на глобус. Насправді своїми ідіотськими заявами ви лише допомагаєте тим, кому вигідні подібні провокації.

 

Підсумовуючи, нагадаю вам цитату вашого шефа Зеленського: “Ідіть у сраку!”

Займайтеся своїми безпосередніми обов’язками і припиняйте корчити з себе політбюро.

ОНОВЛЕНО
Вже є відповідь Київської міської державної адміністрації цим ідіотам: “Міська влада не дає дозволів, не погоджує і не може заборонити проведення мирних акцій та зборів, гарантоване громадянам Конституцією України (…)”

“А ті, хто заявляє про те, що місто, нібито, мало заборонити марш — або не компетентні і не знають Конституції й законів України, або свідомо маніпулюють“.

Читайте також:
Офіс Зеленського вимагає притягнути до відповідальності винних у проведенні маршу
на честь дивізії “Галичина”

“Чому я вшановую ветеранів дивізії “Галичина”?”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна